Samsun’un Canik ilçesi Demirci Mahallesi’nde meydana gelen olayda, 4 çocuk babası Erdoğan Melek (56), eniştesi Murtaza Sağır’ın (63) kamyonetinde ölü olarak bulundu.
Murtaza Sağır, 112’yi arayarak kayınbiraderi Erdoğan Melek’i Kaleboğazı mevkiinde hareketsiz halde bulduğunu ve aracına alarak hastaneye götürmek istediğini bildirdi. Sağır, yolda ambulansla buluştu ancak Melek’in araçta hayatını kaybettiği belirlendi.
Çelikalan Mahallesi’nde ikamet ettiği öğrenilen Erdoğan Melek’in ölüm nedeni için savcı ve jandarma ekipleri inceleme yaptı. Vücudunda kırıklar tespit edilen Melek’in cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığı’na gönderildi.
“Demirin Altında Kaldı”
Canik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yürüttükleri araştırma sonucu olayı aydınlatarak enişte Murtaza Sağır ile traktör sürücüsü Şenol Türkyılmaz’ı gözaltına aldı.
Sağır, jandarmadaki ifadesinde, “Yıkılmış eski köprünün mahalle sakinlerinin izniyle demirlerini almak için çalışma yapıyorduk. Traktörle çekilirken ip koptu, Erdoğan Melek demirin altında kaldı” dedi.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi.