Kahvecilerden İçişleri Bakanı Soylu Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler Samsun merkezindeki ve tüm ilçelerdeki oda başkanları ile birlikte bir değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Samsun Kahveciler Odası Başkanı ve Kahveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kara’ın tüm kahveci esnafının problemleri için kaleme aldığı veİçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilecek mektubunu Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler okudu.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler yanında Samsun Kahveciler Odası Başkanı ve Kahveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kara, Bafra Kahveciler Odası Başkanı ve Bafra Kızılırmak Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Kahveciler Odası Başkanı Erdal Çalışkan , Havza Kahveciler Odası Hüseyin Karaçoban ile birlikte mektubu salonda bulunan oda başkanlarına okudu. 

Güler konuşmasında,’’ Değerli arkadaşlar sizlere şimdi bir mektup okuyacağım. Bu mektuba hangi meslek grubundan olursanız olun destek verin, sizlerde bu mektubu yetkili yerlere göndererek birlikte olduğumuzu gösterelim.

Samsun Kahveciler Odası Başkanı ve Kahveciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kara, İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı Kahvecilerden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı.

Mustafa Kara, Türkiye'deki Kahveciler Odaları Başkanlarına da gönderdiği ve sosyal medyada paylaşılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gönderilmesini istediği mektupta,’’İşte Mustafa Kara'nın yazdığı ve tüm esnaf tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya göndermeye hazırlandıkları mektup:

"Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Bakanım;

Biz 500 yıllık kültürümüzün son temsilcileriyiz. Kahvehanelerimizde kültürümüzü yaşatırken ailelerimize, çoluk çocuğumuza, çalışanlarımıza ve ailelerine ekmek sağlıyoruz. Kazancımızdan vergilerimizi, primlerimizle Devletimize olan borcumuzu da ödeyerek katkı da sağlıyorduk. Ta ki; 16 Mart 2020 tarihinde dünyayı etkisi altına alan bu salgının Türkiye'de de etkisini göstermesine kadar.
Sağlık nedeniyle kapatın! dediniz; Kapattık. Yeni normalleşme sürecinde Türkiye genelinde bütün işyerleri normalleşmişken kahvehanelerimizde okey, tavla, oyun kağıdı, bilardo vb.oyunları oynatmayacaksınız dediniz! Oynatmadık.
Oyun oynatılmaması nedeniyle müşteriler işyerlerimize gelmedi.  Açtık, ama günlük masraflarımızı dahi karşılayamadık!...
Üstelik, bu zorlu süreçte işyerlerimizin kiraları, vergilerimiz, SGK primlerimiz, elektrik, su, personel, doğalgaz giderlerimiz devam etti, ödemeye çalıştık.
Kredi aldık bazılarımız... Oyunlar serbest bırakılır öderiz diye.. Kredilerin ödenme zamanı geldi, biz hala boş masaları bekliyoruz. Evde ailelerimiz, çocuklarımız da ekmek...
Lokantaları açtınız, AVM'leri açtınız, AVM’lerdeki toplu oturulan mekanları açtınız, içkili, müzikli eğlence yerlerini açtınız!. Buralarda insanların yan yana eğlendiklerini basına yansıyan resimlerden ve haberlerden okuyoruz, görüyoruz!..
Tedbirler alınarak yapılan ticarete ve insanlarımızın ekmek parası kazanmasına, evine ekmek götürmesine kimse itiraz edemez!...
Ancak içkili eğlence mekanlarına, lokantalara tedbirler almak ve uymak koşuluyla sağladığınız imkanı bizlerden esirgemeyin...                                                                                                                 
Artık bekleyecek bir dakikamız bile kalmadı. Evimize ekmek götüremiyoruz, borçlarımızı ödeyemiyoruz...  Ö L Ü Y O R U Z !

Sizden kendimiz için değil, evde ekmek bekleyen ailelerimiz ve çocuklarımız için acilen bir talimat bekliyoruz!...

Ya tedbirleri almak ve uygulamak şartı ile oyunları serbest bırakın yaşayalım; Ya da artık " kahvehanelerde  oyun oynanmayacak!.." diyerek ızdırabımıza son verin, başımızın çaresine bakalım...’’ diyerek sözlerini tamamladı.


 

SAMSUN Haberleri

12 kişinin ölümüne yol açmıştı şimdi yenileniyor
Samsun’da aşı reddinde yüzde 300 artış
Samsun'da ihracat arttı, ithalat azaldı
İstanbul'dan Samsun'a getirilen çok sayıda sentetik ecza ele geçirildi