Kağıt Yakmak İsterken Köfteciyi Yaktı, Mahalle Ayağa Kalktı

Samsun’un İlkadım ilçesinde bir köfteci dükkanında çıkan yangın sonrası apartman sakinleri ve çevre esnafı dumandan etkilenirken, bazı vatandaşlar işletme sahibinden şikayetçi oldu.

Samsun’un İlkadım ilçesinde bir köfteci dükkanında çıkan yangın, apartman sakinleri ve çevre esnafına panik yaşattı.

Olay, İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Hürriyet Sokak üzerinde bulunan 8 katlı Karaca Apartmanı’nın en bodrum katındaki köfteci dükkanında saat 16.00 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, M.K. isimli işletme sahibi, kendisine ait köfte dükkanında temizlik yaptığı sırada boş bir odada biriktirdiği kağıtları yakmak istedi. Kağıtlarla birlikte tavandaki straforların da tutuşması üzerine yangın kısa sürede büyüdü.

Dükkan sahibi, yangına yanında bulunan kovalarla müdahale ederek alevleri büyük ölçüde söndürdü. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yangına müdahale ederek tamamen kontrol altına aldı.

Yangının söndürülmesinin ardından 8 katlı apartmandaki bazı daireler ile çevredeki esnaf iş yerleri dumanla kaplandı. Dumandan etkilenen apartman sakinleri ve çevre esnafından bazıları, köfteciye tepki göstererek şikayetçi oldu.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışma yaptığı sırada dükkanının önünde bekleyen köfteci, “Dışarda yağmur var aldırmıyorum” şarkısını mırıldanarak, “Allah’tan kötü bir şey olmadı da aldırmıyorum” dedi.

Kağıtları tutuşturmak isterken yangının büyüdüğünü belirten işletme sahibi, ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını, ardından itfaiye ekiplerinin yangını tamamen söndürdüğünü ifade etti.

Yangının ardından polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Resmi ekipler, şikayetçi olan vatandaşların başvurularını tutanak altına aldı. Olay yeri inceleme ekipleri ise yangın çıkan dükkanın çevresinde güvenlik şeridi çekerek çalışma yaptı.


 

Samsun Haberleri

Miliç Düğün Salonu Yeni Yüzüyle Hizmete Açıldı
Samsun’da Mezarlık Yolunda Eşini Darbettiği İddia Edilen Şahıs Tutuklandı
Samsun Fuar ve Kongre Merkezi Açılışa Hazırlanıyor