“İnşaat Güçlüyse Şehir de Ülke de Güçlü Olur” SİMDER’den Ekonomiye Güçlü Mesaj

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği, Geleneksel Cumartesi Buluşmaları kapsamında Saadet Partisi heyetini ağırladı.

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER), Geleneksel Cumartesi Buluşmaları kapsamında Saadet Partisi heyetini ağırladı. Sektör temsilcileri ile siyaset dünyasını bir araya getiren programda, inşaat sektörünün mevcut durumu, piyasalardaki nakit akışı, artan maliyetler ve ekonomik geleceğe ilişkin beklentiler ele alındı.

SİMDER binasında düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, İl Başkanı ve İnşaat Mühendisi Salih Şen, Bafra İlçe Başkanı ve SİMDER Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Öcal ile ilçe başkanları katıldı. Dernek üyeleri ve iş insanlarının da yer aldığı programda, inşaat sektörünün 200’den fazla alt sektöre sağladığı katkı ve kent ekonomisindeki belirleyici rolü değerlendirildi.

SİMDER Başkanı Sezgin Aydın, inşaat sektörünün yalnızca yapı üretmediğini, aynı zamanda istihdam, üretim ve ticari hareketlilik oluşturduğunu belirtti. Aydın, “Bir inşaat başladığında sadece demir ve beton hareket etmez; esnaf kazanır, sanayici üretir, şehir nefes alır” dedi.

Sektörün yaşadığı sorunların ortak akılla çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Aydın, inşaat sektörünün güçlü olmasının Samsun ve ülke ekonomisine doğrudan katkı sağladığını ifade etti. Aydın ayrıca, sektör temsilcilerinin taleplerinin daha fazla dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman ise inşaat sektöründeki yavaşlamanın ekonominin genel durumunu doğrudan yansıttığını söyledi. Karaman, “Bu sektör çalışırsa ekonomi çark eder, tekliyorsa ekonominin iyi gitmediği anlaşılır” ifadelerini kullandı.

Sektör temsilcilerinin sorunlarını yerinde dinlediklerini belirten Karaman, reel sektörün yaşadığı sıkıntıların siyaset kurumuna doğru şekilde aktarılması gerektiğini söyledi. Karaman, toplantıda dile getirilen taleplerin Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınması için çalışma yapacaklarını kaydetti. Programda Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen de genel ve yerel ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantının basına kapalı istişare bölümünün ardından Karaman, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın konuşmalarından derlenen bir kitabı SİMDER Başkanı Sezgin Aydın’a hediye etti.

Ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Samsun Haberleri

Motosikletten 21 Bin Lira Çaldılar, Adli Kontrolle Serbest Kaldılar
Samsun’da Motosiklet Kazalarında İlk Sırada Hız Var