İlyas Acar, 2021 Yılında Yeni Otogarımızın Temeli Atılacak

​​​​​​​Bafra55.net haber sitesinin sorularını yanıtlayan Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, En büyük hayalim dediği otogar projesini 2021 yılında temelini atarak Alaçam’a kazandıracağız” dedi.

Abdullah Özdemir’in sorularını yanıtlayan Alaçam Belediye Başkanı İlyas Acar, 31 Mart Mahalli idari seçimleri münasebetiyle çıkmış olduğumuz cumhur ittifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üzerinden Alaçam Belediye Başkanı adayı olarak sahalara çıktığımızda tabi ki her aday arkadaşımızın olduğu gibi, halkımıza anlatmış olduğumuz bir takım maddeler ve projelerimiz vardı. Bunlardan bir tanesi de tabiki ilçemizi doğalgazla buluşturmaktı bugüne kadar geldiğimiz süreçte tabi ki belirli bir mücadele ile geldik.

Acar, Öncelikle belirtmeliyim ki, bizlere bu mücadele de katkı sağlayan, Türkiye Cumhuriyet’i Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milliyetçi Hareket Partisi idarenin bilge lideri Dr. Devlet Bahçeli’ye, AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve yine Milletvekili Av. Orhan Kırcalı’ya ve dahası Samsun’dan seçilmiş tüm milletvekillerimize sizlerin aracılığı ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Alaçam belediye başkanı olarak bir kez daha halkımıza hayırlı olsun diliyorum dedi.

BU YOLA ÇIKTIĞIMIZDA GELMEZ DEMİŞLERDİ

Başkan Acar, Doğalgazı ilçemize getireceğiz dediğimiz de gelmez, istemiyoruz gibi cümleler kurulmuştu, ama biz bunu kafamıza hiç takmadık, onların ne konuştuğu değil, önemli olan bizim ne yaptığımızdı. Seçildiğimiz günden bu güne kadar 20 ayı geride bıraktık bu geride bırakmış olduğumuz 20 ay içerisinde daha doğalgaza başlamadığımız günlerde dahi muhtarlarla ve bazı kişilerle yapmış olduğumuz toplantılarda dahi çok konuşacaklarını biliyorduk.

NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ

Bafra Belediyesi’nin efsane başkanı Hasan Aslan izini örnek teşkil eden bir belediye başkanıydı. Ayrıca Alaçamlı olması münasebetiyle de ilişkilerimizi çok sağlıklı bir şekilde götürmüştük. Onun içinde kendilerinden çok şey öğrendik. Kendisinin de bir eğitimci olması ve bizim de geçmişte eğitim camiasıyla iç içe olmamız nedeni ile insanlarla olan ilişkilerimizde buraya kadar geldik. Kişi sizlerden ya da kurumdan bir şey isterken sürekli kendisine bir şeyler talep ediyorsa bu sizi zor durumda bırakır. Ancak bulunduğunuz kurum ya da ilçe açısından bir takım projelerle taleplerle gelindiği takdirde inanın bunları yapmak daha şevk ve zevkli oluyor. Onun içinde ulaşamadığımız, aşamadığımız, götüremediğimiz, bizde insanız şaşar beşeriz eksikliklerimiz illa vardır olacaktır da, ancak azami şekilde, az hata çok iş üretmek şartı ile yolumuza devam ediyoruz. Allah rahmet eylesin rahmetli de sabah caddeler çok erkenden çıkar, kahvaltısını ya bir çorba ile ya da bir çay ocağında simitle yer sonra kuruma giden birisiydi. Bizde bu yoldan gidiyor ve örnek alıyoruz.

ÇALIŞMALARIMIZ PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Uluçay üzerinde devam eden sette projesi, DSİ ile istişareli şekilde yürüyor, arkamızda bulunan köprüler ise bitme aşamasında, taş örme çalışmaları ise devam ediyor. Geyikkoşan’da ki sosyal tesislerimiz bitmek üzere inşallah bu yazda halkımızın hizmetine sunacağız. Pazar yerinde daha öncede yapmış olduğumuz kapatma işlemini daha önceki dönemde gerçekleştirememiştik şükürler olsun göreve geldiğimiz de vatandaşımıza verdiğimizi sözler içerisindeydi bunu da başardık ve insanlarımızı soğuk bir havadan sıcak bir havaya dönüştürdük.

İnşallah 2021 yılında hedeflerimizi yükselterek devam ediyoruz. Şu zamana kadar çok ciddi anlamda   halen bugünde dahil aşağı soğukçam ve Gökçeağaç köyünde iki grup olmak suretiyle yol yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Allah’ın izniyle hedefimiz 20 yılında yol problemini bitirmiş ve tamamlamış bir Alaçam olacağız. Şuana kadar 20 ayı geride bıraktık 20 aylık periyodumuz da halkımız  65 mahallemizi gezdiklerinde de ne yaptığımızın gayet farkındalar. Geçmişte hep hayalim dediğim bunu da yapamadan da ölürsem gözüm açık gider dediğim otogarımızın da taslak planını bitirdik, ve şuan itibari ile de şuan muhtemelen yılbaşı civarında tamamlanarak gerçek projeye dönüşüyor. 2021 yılının yaz aylarında inşallah yeni otogarımızın temelini atacağız” dedi.

Röportaj : Abdullah Özdemir
Kamera : Emre Şahinol
Editor: Ali Keskin

ALAÇAM Haberleri

Alaçamspor Bocce Takımı madalyaları topladı