İlkadım’da Korona Tedbirleri Sürüyor

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın talimatıyla Koronavirüs mücadelesinde uyarıları titizlikle dikkate alıp uygulayan İlkadım Belediyesi, tedbiri elden bırakmıyor.

Ülkemizde ilk ölüme neden olan salgınla alakalı olarak tedbir çalışmalarını yoğunlaştıran İlkadım Belediyesi, dezenfektan harekatına devam ediyor. 

Halkın Kullandığı Mekanlar Ve Sokaklar Köpüklü Dezenfektanlı Solüsyonla Yıkanıyor

Koronavirüse karşı İlkadım’da kurulan halk pazarlarında maske, ateş ölçme, sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak yerinde uygulayan İlkadım Belediyesi zabıta ekiplerinin yanı sıra Temizlik İşleri ekipleri  61 mahallede dezenfektan harekatına halkın yoğun olarak kullandığı noktalarda köpüklü tazyikli su ile yıkama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu noktada gece ve gündüz olmak üzere 2 vardiya 40 kişilik yıkama ekibi ile koordineli bir çalışma sürdüren ilaçlama  ekipleri ilçenin her noktasında ilçe halkının Koronavirüsten korunması için  dezenfekte amaçlı ilaçlama ve yıkama çalışmalarını özverili ile sürdürüyor.

İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Recep Aslan;” İlçedeki mahalle ve sokakları belirlenen program dahilinde, yer üstü ve yer altı çöp konteynerleri ve halkın yoğun olarak kullandığı prestijli caddeleri dezenfekte edilmesiyle alakalı çalışmalar sürüyor. Sokakların yıkanmasında dezenfekte amaçlı kullanılan Karadeniz’in suyunun da bu konuda etkili olacağına uzmanlarla yapılan görüşmeler sonucunda karar verdik. Sokakları deniz suyuna katkı olarak eklenen köpüklü solüsyonla dezenfekte etmeye çalışıyoruz. Dünyayı tehdit eden bu salgına karşı mücadeleyi periyodik aralıklarla devam edeceğiz” diye konuştu.

“Tedbirler ve önlemler hayati değer taşıyor”

Dünya genelinde  devam eden bu mücadelede sabırlı olunmasını ve güneşli havaların cazibesine kapılıp tedbiri elden bırakılmamasının altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; ”Belediye hizmet binası ve kamu binaları başta olmak üzere halkın yoğun olarak kullandığı alanda ekipler çalışmalarına devam ediyor. Dezenfekte solüsyonu içeren ve ince püskürtme tekniği kullanan el ULV cihazıyla yapılan dezenfektan çalışmalarının yanı sıra, sokakları, caddeleri yıkıyorlar, ilaçlama yapıyorlar.” dedi.

 
 

BAFRA Haberleri