Samsun’un Vezirköprü ilçesinde hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasına yönelik önemli bir adım atıldı. Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ile Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül arasında imzalanan protokol kapsamında, hükümlü bireylerin sosyal hayata uyum süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
İmzalanan protokol doğrultusunda, hükümlülerin üretken bireyler olarak topluma yeniden kazandırılması, sosyal hayata aktif katılımlarının artırılması ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Belediye tarafından yürütülecek çalışmaların, rehabilitasyon süreçlerine katkı sunmasının yanı sıra toplumsal dayanışmayı da güçlendirmesi bekleniyor.
Vezirköprü’de gerçekleştirilen imza törenine Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu ve Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş de katıldı. Protokolün, hem bireylerin yeniden topluma kazandırılması hem de sosyal uyum süreçlerinin sağlıklı ilerlemesi açısından önemli bir model oluşturması hedefleniyor.