HOLLANDALI İTFAİYECİLER SAMSUN’DA

Hollanda’nın Bussum kenti itfaiyesi çalışanları Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret ederek ekipmanları inceleyen Hollanda’nın Bussum kenti itfaiyesinde görevli bir grup itfaiyeci, Samsun’un dünya standartlarında çalışan bir itfaiyesi olduğunu söylediler. Samsunlu gurbetçi İzzet Asar’ın daveti üzerine Samsun’a gelen Hollandalı itfaiyeciler, ilk defa bir Müslüman ülkeye geldiklerini ve gelişen teknolojinin hakim olduğu bir şehirde olmaktan memnun olduklarını ifade ettiler. 
Hollandalı itfaiyecileri Samsun’da ağırlamaktan memnun olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce, “Hollanda’dan Samsun’a gelen meslektaşlarımız, ilk başta çok tedirgin olmuşlar. İran, Irak ve Suriye ile sınır komşusu olmamızdan dolayı ve terör olaylarının olduğunu düşünmüşler. Geldiklerinde karşılaştıkları manzara onları çok etkilemiş. Çünkü bekledikleri gibi bir ülkeyle ve şehirle karşılaşmamışlar. Bugün bizim misafirimiz olarak buraya geldiler ve ekipmanlarımızı incelediler. Ekipmanları kullanmayı biliyorlar. Avrupa ülkeleri ve dünya standartlarında olan donanımızı tek tek gözlemleyerek kullandılar. Kendilerine, ülkemize ve şehrimize geldiklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SAMSUN Haberleri

Havza’da festival hazırlıkları
Samsun'da uyuşturucu haplarla yakalanan şahıs gözaltına alındı