Gerze’de hacı adaylarına hazırlık semineri düzenlendi

Gerze İlçe Müftülüğü tarafından hac ibadetine hazırlanan vatandaşlara yönelik düzenlenen seminerde, ibadetin hem manevi hem de teknik yönleri detaylı şekilde anlatıldı.

Gerze’de hac ibadetine hazırlanan vatandaşlar için önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Sinop Gerze İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hac Hazırlık Semineri”, Gerze Müftülüğü Konferans Salonu’nda yoğun katılımla yapıldı. Seminere çok sayıda hacı adayı katılırken, programda hac ibadetinin doğru ve eksiksiz şekilde yerine getirilmesine yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.

Seminerde konuşan Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş, hac yolculuğunun yalnızca fiziki bir seyahat olmadığını, aynı zamanda sabır ve manevi arınma süreci olduğunu vurguladı.

Aktaş, yaptığı açıklamada hacı adaylarına hitaben, bu kutsal yolculukta karşılaşılabilecek zorluklara sabırla yaklaşmanın önemine dikkat çekti. Amaçlarının, vatandaşların hac ibadetini hem teknik hem de manevi açıdan en doğru şekilde öğrenerek yola çıkmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Programda uygulamalı anlatımlar da yer alırken, hacı adaylarının merak ettiği sorular birebir cevaplandırıldı.

Seminer, yapılan dualar ve iyi dilek temennileri ile sona erdi.

Sinop Haber Haberleri

A Milli Kadın Futbol Takımı'na, Sinop'ta coşkulu karşılama
Sinop’ta Kadın Milli Maçı Öncesi Trafik ve Güvenlik Alarmı
Ayancık’ta hastane personeline afet ve yangın eğitimi
Boyabat’ta örnek hikaye MESEM öğrencisi hem okuyor hem çalışıyor