Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, kahverengi kokarca zararlısının son günlerde artan görülme sıklığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aydemir, zararlının kışlaklara yönelmesiyle birlikte özellikle evlerin güneş gören duvarlarında yoğun olarak görüldüğünü ifade etti.
Aydemir, “Kahverengi kokarca zararlısına dikkat. Havanın sıcak ve güneşli olması kahverengi kokarcanın kışlaklara yönelmesini hızlandırmakta ve zararlının daha fazla görünür olmasına neden olmaktadır. Bu sebeple kokarca, evlerin daha çok güneş gören sıcak duvarlarında yoğunlukla görülmektedir” dedi.
Ziraat Odası Başkanı, zararlıya karşı etkili mücadele yöntemlerinden birinin Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı biyosidal ürünlerle yapılacak ilaçlama olduğunu vurgulayarak, “Bu alanların biyosidal ürünlerle ilaçlanması kahverengi kokarca zararlısı ile mücadelede etkin olacaktır” ifadelerini kullandı.
Aydemir, vatandaşlara evlerinin çevresinde ve duvar diplerinde gerekli önlemleri almaları çağrısında bulunarak, bilinçli ilaçlama yapılmasının zararlının kontrol altına alınmasında büyük önem taşıdığını belirtti.