Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde yaşayan 59 yaşındaki Kaya Saygan’ın hayatı, geçirdiği trafik kazasının ardından tamamen değişti. Kaza sonrası beyninde hasar oluşan ve hafızasını kaybeden Saygan, malulen emekli edildi. Bu süreçte ailesiyle bağları kopan yaşlı adam, kızılarından birinin vefat etmesiyle büyük bir yıkım yaşadı.
Eşi tarafından terk edilen, diğer iki kızının ise kendisiyle ilgilenemediğini belirten Saygan, tek başına yaşadığı evin zamanla çöp eve dönüştüğünü ifade etti. Evinde soba, yatak ve temel yaşam koşullarının bulunmadığını dile getiren Saygan, farelerle birlikte yaşadığını ve soğuk havalarda barınmakta büyük zorluk çektiğini söyledi.
Maaş kartının kimde olduğunu dahi bilmediğini belirten Kaya Saygan, yaşadıklarının kendisini bunalıma sürüklediğini ifade ederek, “Kalacak başka yerim olmadığı için buradayım. Sokakta yaşanmaz. Güçsüzler yurduna başvurdum, yaşım tutmadığı için kabul edilmedim. Sobam yok, yatağım yok. Dolandırıldım, soyuldum. Çöpte ne bulduysam eve taşıdım. Ailem beni bıraktı gitti. Eğer devlet evimi düzenlerse söz veriyorum bir daha çöp eve çevirmeyeceğim. Ne olur bana bir yer verilsin, bir sıcak yatak verilsin” diye konuştu.
Mahalle Muhtarı Güven Akan ise Saygan’ın durumunun her geçen gün daha da kötüleştiğine dikkat çekti. Muhtar Akan, yaz aylarında evden 4 kamyon çöp çıkarıldığını ancak içeride hâlâ ciddi miktarda atık bulunduğunu belirterek, “Kapısı, bacası, sobası olmayan bir yerde kışı geçirmesi mümkün değil. Belediyeden yemek desteği sağlıyoruz ama bu yeterli değil. Bu vatandaşın bir an önce devlet korumasına alınması ve huzurevine yerleştirilmesi gerekiyor. Bu şekilde yaşaması imkânsız” ifadelerini kullandı.