Bir Ailenin Yok Olduğu Heyelan Bölgesi Dronla Görüntülendi

​​​​​​​Samsun’un Canik ilçesinde meydana gelen heyelan faciasında baba ve iki kızı hayatını kaybederken, anne ise yaralı olarak kurtarıldı. Heyelan bölgesi, olay sonrası dronla havadan görüntülendi.

Samsun’un Canik ilçesinde meydana gelen heyelan faciasında baba ve iki kızı hayatını kaybederken, anne ise yaralı olarak kurtarıldı. Heyelan bölgesi, olay sonrası dronla havadan görüntülendi.

Olay, dün gece saat 23.20 sıralarında Toptepe Mahallesi'nde, Lovelet AVM yanındaki Opet akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dağdan kopan toprak ve kaya parçaları akaryakıt istasyonunun oto yıkama kısmına düştü. O sırada aracını yıkayan Kaya ailesi göçük altında kaldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucu, anne Çiğdem Kaya yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. İş makinelerinin desteğiyle yürütülen çalışmalarda ise, önce göçük altındaki araca, ardından baba Adem Kaya (36) ile kızları Açelya (5) ve Alya Kaya’nın (7) cansız bedenlerine ulaşıldı.

Facianın ardından akaryakıt istasyonunun müdürü K.Y. (62), "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Dron ile görüntülendi
Olay yerindeki büyük yıkım, sabah saatlerinde dronla havadan görüntülendi. Görüntülerde, oto yıkama alanını tamamen kaplayan toprak ve kaya yığınları dikkat çekti.

Hayatını kaybeden baba ve iki kızının cenazelerinin bugün Samsun’un Terme ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Yaralı olarak kurtarılan Çiğdem Kaya'nın ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Samsun Haber Haberleri