Bekiroğlu Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Hürmet, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Hürmet, mesajında sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması adına önemli değerlendirmelerde bulundu.
Hürmet açıklamasında, “Bugün, gelecek nesiller için daha yaşanabilir bir dünya inşa etme yolunda önemli bir kilometre taşı olan 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nü kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.
Sıfır Atık yaklaşımının yalnızca atıkları azaltmakla sınırlı olmadığını vurgulayan Hürmet, aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi ve doğal kaynakların daha bilinçli kullanılması gerektiğini belirtti. Bu anlayışın, sürdürülebilir bir yaşam tarzının temelini oluşturduğunu ifade etti.
Toplumun tüm kesimlerine çağrıda bulunan Hürmet, “Bu anlamlı günde, Sıfır Atık ilkelerini benimseyerek dünyamızı korumaya katkıda bulunmak için hepimizi harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.
Günlük hayatta yapılabilecek basit ama etkili adımlara da değinen Hürmet, tek kullanımlık plastiklerden kaçınılması, alışveriş poşetlerinin tekrar kullanılması, cam, plastik, kağıt ve metal atıkların geri dönüştürülmesi, organik atıkların kompost yapılarak değerlendirilmesi ve gereksiz tüketimden kaçınılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca sıfır atık uygulamalarının ve bu alandaki ürünlerin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.
Hürmet, mesajının sonunda “Birlikte, dünyamızı temiz ve yaşanabilir kılmak için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.