BAFRA'LI ÖĞRENCİLERDEN CUMHURBAŞKANI GÜL’E DAVET

Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri

“Dünden Bugüne Bafra’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları” projesi ile 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Bafra’ya davet ettiler. 

Bafra Anadolu Lisesi Öğretmeni Osman Zeki Öğreten’in danışmanlığını yaptığı “Dünden Bugüne Bafra’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları” proje çalışmalarını yürüten öğrenciler Kübra Aykaç ve Nurseli Aydın, Bafra’da Gazipaşa Mahallesi ve Selemelik köyündeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını örnek alarak yola çıktıklarını söyledi. Öğrenciler, tüm Türkiye’deki kutlamaların stat, okul balo salonları dışında meydanlarda, mahallelerde, sokaklarda ve evlerde şenlik havası içerisinde, hem halkın hem protokolün birlikte kutlamasını sağlamak amacıyla bu kutlamaların ilk defa Bafra merkeze alınarak Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra devletin ileri gelenleri, siyasi parti genel başkanları ve aileleri ile birlikte yeni bir kutlama konsepti oluşturmak olduğunu ifade etti. 
TÜBİTAK 44. ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışması kapsamında hazırladıkları “Dünden Bugüne Bafra’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları” projesinden bahseden Kübra Aytaç, Cumhuriyetin ilk yıllarından beri kutlanan bayramların fotoğraflarını elde ederek, röportajlar yaptıklarını, okudukları gazeteler sayesinde çeşitli şekillerde kutlandığını öğrendiklerini anlattı. Aytaç, “Bafra’da yayınlanan gazetelerden 3 gün 3 gece süren kutlamalarda şehrin merkezi yerlerinin aydınlatıldığı, davul-zurna çalındığı, fener alayı yapıldığı, kemençe ve Karadeniz oyunları oynandığı ve eğlencelerin gece yarılarına kadar sürdüğünü öğrendik. Bu doğrultuda o günleri yaşamış insanlarla röportaj yaparak bu kutlamaların gerçekliğini onların ağzından dinledik” dedi
Öğrenciler, hazırladıkları proje kapsamında Cumhurum bayramını Cumhurbaşkanı ile birlikte meydanlarda, mahallelerde şenlik havasında kutlamak istediklerini dile getirdiler.

BAFRA Haberleri