BAFRADA PEDALLAR ÇEVRE İÇİN DÖNDÜ

Bafra da “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla bisiklet turu düzenlendi.

Bafra’da vatandaşlar bisikletle Bafra sokaklarında tur attı. Bisiklet turunun hedefinin toplu ulaşımın ve bisikletin önemi, yaşanabilir çevre, gürültü kirliliği ile mücadele ve karbon emisyon oranlarının azaltılmasına dikkat çekmek olduğu bildirildi. Bisiklet turuna vatandaşlar ilgi gösterirken, bisikletçiler Bafra caddelerinde pedal çevirdi.
Bafra Bisikletçiler Derneği İlçe Temsilciliği tarafından tertiplenen tur, Kent Meydanı’ndan başlayıp, Gençlik Caddesi, Hükümet Caddesi, Alaçam Caddesi’ni takiben Ali Kale Turistlik Tesisleri’nde son buldu. Bisiklet turuna katılan vatandaşlara polis ekibi eşlik ederken, gidecekleri yollar bir müddet trafiğe kapatıldı.
Çevre problemlerinin başında egzoz gazlarının önemli yeri olduğunu belirten Bafra Bisikletçiler Derneği İlçe Temsilcisi Hülya Yangın Ertekin, “Arabaların çevreye yaydığı gaz, hava kirliliği ve küresel ısınmanın en önemli sebebidir. Havanın kirliliği ve gürültüyü azaltabilmek için şehir içi ulaşımda bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmalıyız” dedi.

BAFRA Haberleri