BAFRA’DA “HZ. PEYGAMBER VE HİCRET” KONFERANSI

Bafra BAFİMDER tarafından Bafra Kültür Merkezi’nde “Hz. Peygamber ve Hicret” konulu Konferans düzenlendi.

Konferansa Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr Hayrettin Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansta Bafra Kaşıkçı Cami İmamı Abdullah Ergin tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Kur’an tilavetinin ardından BAFİMDER Başkanı Murat Topal tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.
Daha sonra kürsüye gelen Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr Hayrettin Öztürk, “Hz. Peygamber ve Hicret” konulu bir konferans verdi. Öztürk, “Hicret, Allah’ın emri ile başlar. O zaman varlık, yokluk noktasında hicrete başlar. Varlık yola çıkar alemi melekut, sonra elemi mülk, ruh ve hepsi hicrete çıkar. Hicret olmazsa hayat durur. Kainatın düzeni kopar ve kıyamet kopar. Hz. Adem, Cennet’ten bu aleme hicret etti. Doğum bir hicrettir. İnsan hicret ettiği zaman doğar. Doğduğu zaman da hicret etmeye başlar” dedi.
Konferans sonunda Bafra Müftüsü Bürhan Keleş, Samsun Müftüsü Yrd. Doç Dr Hayrettin Özkök’e çiçek takdim etti. Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Acar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAFRA Haberleri