Bafra TSO’dan Muhasebecilere Bilgilendirme

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Bafra’da faaliyet gösteren Mali Müşavirler ve Muhasebecilerle Bafra TSO’daNACE kodları ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Toplantıda açıklamalarda bulunan Oda Genel Sekreteri Suat Lekesiz şunları kaydetti “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından belirlenen faaliyet (NACE)  kodları üyelere tebliğ edilmeye başlanmıştır. NACE kodu belirleme işlemleri ise her firmanın kendi mali müşaviri tarafından mükellef bilgi formları doldurulmak suretiyle beyan edilerek TOBB’a gönderilmektedir. Ancak bazı üyelerin nace kodlarında yanlışlıklar olduğu TOBB’dan gelen yazılar neticesinde tespit edilmiştir. Üyelerin mağdur olmamaları ve düzeltmenin yapılabilmesi için TOBB’a 10 gün içerisinde itiraz başvuru formu ve ekinde istenen belgeler ile itiraz etmeleri gerekmektedir.

Mükelleflerinizin NACE faaliyet kodları sizin tarafınızdan beyan edildiği için sizlerin bu konuda dikkat etmesi gerekmekte olup, herhangi bir bilgi, yardım ve destek için Odamıza müracaat edebilirsiniz” dedi.

 

BAFRA Haberleri