Atakum Belediyesi’nden Hayvancılığa Destek Eli Uzatıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla başlatılan proje kapsamında hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik yem bitkisi desteği sağlanıyor.

Samsun’un Atakum ilçesinde, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla başlatılan proje kapsamında hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik yem bitkisi desteği sağlanıyor. Atakum Belediyesi’ne ait Karaoyumca Mahallesi’ndeki arazide bu yıl ilk kez fiğ ve yulaf karışık olarak ekildi.

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in öncülüğünde hayata geçirilen çalışmalarda, 4,5 dönümlük alanda fiğ ve yulaf karışımı, diğer 4,5 dönümlük alanda ise ata tohumu olan karakılçık buğdayı ekimi gerçekleştiriliyor. Uygulama, Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, “Fiğ ve yulafı bu yıl ilk kez birlikte ekiyoruz. Diğer arazide ise yeniden karakılçık buğdayı üretimini başlattık. Bu ata tohumunun bölgede yaygınlaşması için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Kırsal Hizmetler Müdürü Eylem Oktay Aktaş da karma yem üretiminin hayvancılık sektörüne ciddi katkı sağlayacağını belirterek, “Fiğ ve yulaf birlikte ekildiğinde hem protein hem karbonhidrat açısından zengin bir yem elde ediliyor. Bu da besi kalitesini artırıyor” açıklamasında bulundu.

Çalışmalar, bölgedeki çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılandı. Üretici Ercan Yılmaz, “Yaklaşık 20 dönümde fiğ ve yulaf karışımı ekmeyi planlıyoruz. Verimi oldukça yüksek” ifadelerini kullanırken, bir başka üretici ise “Yüksek yem maliyetleri karşısında bu tür destekler bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

Atakum Belediyesi, hayvancılık ve tarım faaliyetlerinin gelişmesi amacıyla kırsal projelere destek vermeyi sürdürüyor.

Samsun Haberleri