Samsun’un Canik ilçesinde 23 yaşındaki motokurye Batuhan İnal, amcası tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Boğazından ve kafasından aldığı darbelerle yaralanan genç, tedavisinin ardından şüphelinin serbest bırakılmasına tepki göstererek can güvenliğinin bulunmadığını ifade etti.
Olay, 20 Kasım Perşembe günü saat 17.00 sıralarında Canik ilçesi Şehit Mesut Birinci Caddesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre, markete gitmek için motosikletiyle yola çıkan Batuhan İnal, cadde üzerinde amcası R.İ.’yi gördü. Motosikletini kenara çeken genç, o sırada babasıyla telefonda konuşarak, “Amcamı gördüm, konuşacağım, haberin olsun” dedi.
Batuhan İnal’ın anlatımına göre, yanına yaklaşan amcası R.İ. yanında taşıdığı bıçağı çıkararak ilk darbeyi boğazına, ikinci darbeyi ise kafasına vurdu. Yaralı halde yere düşen İnal, amcasının “Seni öldüreceğim, geberteceğim” şeklinde tehditler savurduğunu söyledi.
Hastanede boğazına ve kafasına dikiş atılarak tedavi edilen İnal, amcasının tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.
Genç motokurye yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Motosikletimle markete gidiyordum. Amcamı gördüm ve konuşmak için kenara çektim. Babamla telefondaydım. ‘Amcamı gördüm, konuşacağım’ dedim. O sırada amcam geldi, ‘Konuşalım’ dedim ama bıçağını çekip ilk darbeyi boğazıma vurdu. Ne olduğunu anlamadan ikinci darbeyi kafama vurdu. Gözüm kararıp yere düştüm. Üzerime gelerek ‘Seni öldüreceğim, geberteceğim’ diye tehdit etti. Şikayetçi oldum ama tutuksuz yargılanıyor. Benim canıma kasteden birinin dışarıda olmasını istemiyorum. Bugün bıçakladı, yarın görürse başka şey yapabilir. Kendisi gözünü karartmış durumda.”
Şikayetçi olan genç, adaletin sağlanmasını istiyor.