Alaçam'da Türkiye-Rusya Sorunu konuşuldu

Alaçam MYO Müdür Yardımcısı Dr. Azime Telli, Türkiye- Rusya krizi bağlamında yaşanan enerji sorunsalı ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği Ulusal Enerji Çalıştayı’na davet edildi

 

Alaçam MYO Müdür Yardımcısı Dr. Azime Telli, Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KARASAM) tarafından düzenlenen “Türkiye-Rusya Krizi Bağlamında Ulusal Enerji Politikası: Riskler ve Alternatifler” başlıklı çalıştayda ülkemizin doğal gaz alanındaki alternatiflerini değerlendirdi. Rusya ve Türkiye arasında Suriye sorunu nedeni ile yaşanan krizin enerji politikalarına olası etkilerinin değerlendirildiği çalıştaydan elde edilen sonuçlar rapor haline getirildi.

Rapor hazırlandı; Enerji Bakanlığı Enerji Arz ve Güvenliği Daire Başkanı Murat Akkaya, Prof. Dr. Mert Bilgin, Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Prof. Dr. Mitat Çelikpala, Prof. Dr. Gökhan Koçer, Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya, Yrd. Doç. Dr. Serdar Kesgin, Yrd. Doç. Dr. Cenk Özgen, Dr Azime Telli ve Dr. İlhan Sağsen’in iştirak ettiği çalıştayda açık ve kapalı olmak üzere iki ayrı oturum düzenlendi. Hazırlanan sonuç bildirgesinde ise enerji arz güvenliğinin sağlanması için kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler konusunda politika önerilerine yer verildi.

Sunum: Dr. Azime Telli, çalıştayda Rus doğal gazının kısa, orta ve uzun vadede alternatiflerini değerlendirdi. Katılımcılar: Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, kapalı oturum sonrasında çalıştay katılımcılarına teşekkür etti. 

ALAÇAM Haberleri

Alaçamspor Bocce Takımı madalyaları topladı