Ahır Çöktü, Büyükbaş Hayvan Çukura Düştü

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde gece saatlerinde bir ahırın tabanı çöktü. Çökme sonucu çukura düşen büyükbaş hayvan, itfaiye ve köylülerin 2 saatlik çalışmasıyla sağ olarak kurtarıldı.

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde gece saatlerinde meydana gelen olayda bir ahırın taban kısmı çöktü. Çökme nedeniyle ahırda bulunan büyükbaş hayvan, oluşan çukura düştü.

Olay, saat 03.00 sıralarında itfaiyeye yapılan ihbarla ortaya çıktı. İhbar üzerine bölgeye Türkeli Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, köy sakinlerinin de desteğiyle hayvanı kurtarmak için çalışma başlattı.

Yaklaşık 2 saat süren titiz kurtarma operasyonunun ardından büyükbaş hayvan sağ olarak çukurdan çıkarıldı. Yaşanan olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, ahırda maddi hasar meydana geldi.

Yetkililer, köyde benzer risklerin önlenmesi için yapısal kontrollerin yapılacağını bildirdi.

Samsun Haberleri

Samsun’da 2025 Yılı Hayvansal Üretim Hedefi 492 Bin Ton
8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Hükümlü Tutuklandı
Gençlik Parkı Kavşağı’nda Trafiğe Nefes Aldıran Dokunuş
114 Gönüllüyle Çarşamba’da Denetimli Serbestlik Çalışmaları Başladı