2022 yılında herkes e-fatura dönemine geçecek

Bafra Bilgi İşlem İşletme Sahibi Bünyamin Bozkurt bafra55.net haber sitesine çarpıcı açıklamalarda bulunarak 2022 yılında merakla beklenen e-fatura dönemine geçilecek dedi.

Bünyamin Bozkurt, 2022 yılında herkes e-fatura dönemine geçecek ve herkes e fatura bil işlemlerini kolaylıkla yapabilecekler” dedi.

 

2022 yılında herkes e-fatura dönemine geçecek

Bafra Bilgi İşlem İşletme Sahibi Bünyamin Bozkurt bafra55.net haber sitesine çarpıcı açıklamalarda bulunarak 2022 yılında merakla beklenen e-fatura dönemine geçilecek dedi.

Bünyamin Bozkurt, 2022 yılında herkes e-fatura dönemine geçecek ve herkes e-fatura bil işlemlerini kolaylıkla yapabilecekler” Bizim işimiz bilişim teknolojisi,  bilgisayar işimizin küçük bir parçası, daha çok piyasaya teknolojiyi getirmekle uğraşıyoruz.

YAZILIM, DONANIM, GÜVENLİK SİSTEMLERİ, ALARM SİSTEMLERİ ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ.

Bozkurt, Ama işimizin en büyük parçası ticari yazılım ve e dönüşüm sistemleri aynı zamanda yazar kasa yetkili servislerimizde bulunmakta.

2022 yılı ocak ayı itibariyle yayınlanan taslak yönetmenliğine göre dört milyon Euro’su olan işletmeler akabinde sene sonunda 2022 yılı başı itibariyle üç milyon cirosu olan işletmeler e fatura geçme zorunluluğu gelecek. E-arşiv faturası kesme zorunluğumuz vardı, bu da beş bin TL ve üzerinde kesilen faturaları e arşiv olarak kesiyorduk.  Bu da ocak ayı itibariyle bin 500 TL’ye indirildi.

KISACA HERKES E FATURAYA GEÇECEK

1 yıl sonra hemen hemen herkes e-fatura mükellefi olacak.  E fatura için yapılması gerekenleri de sıralayan işletme sahibi Bünyamin Bozkurt şunları ifade etti, “E fatura kesmenin birden fazla yolu var. Örneğin işletmemizde bir ticari programımız varsa ki olması gereken bu. Ticari programlar üzerinden stoklarımız, faturalarımız her şeyimiz açık bir şekilde faturanızı oluşturuyorsunuz, faturanın içeresinden gönder butonuna basarak faturanız gibe ve göndermek istediğiniz kişinin e fatura sistemine düşmüş oluyor.  En kolay yöntemi bu.

Portal yöntemi

Herhangi bir ticari programı kullanmaksızın gibden sistemimizi açıp her hangi operatör firmayla anlaşma yapıp kontör bedellerini ödeyerek, saklama hizmetlerini alarak portaldan e faturamızı oluşturup, anlık olarak hiç stok açmadan, cari kart açmadan ’da fatura kesilebilir.

Ama işin doğru tarafı bir ticari program ve tam entegre çalışabilecek entegre firmayla anlaşma yapmak en doğrusudur” dedi.

 

BAFRA Haberleri