19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'ndan bafra55.net'e Çarpıcı Açıklamalar

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Koronavirüs salgınının devam ettiği bu dönemde belediyenin sağladığı çalışmalar hakkında  açıklamalarda bulundu.

Başkan Topaloğlu, bafra55.net muhabirine gündeme dair, belediyede yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Belediye olarak,19 Mayıs’ta halkın sağlığının ön planda olduğu, gece-gündüz demeden özverili bir şekilde işlerin yürütüldüğünü anlatan Topaloğlu, “26 Şubat’tan bu yana süregelen salgın sürecinde,19 Mayıs halkının sağlığını her zaman ön planda tuttuk. Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla oluşturulan Bakanlıkların hazırladığı yönetmeliklere harfiyen uyum sağladık. Belediye çalışanları da, sağlık çalışanları gibi büyük emek sarf ediyorlar. Ramazan’dan 1 ay önce gıda yardımı ve sosyal destek çalışmalarına başlandı. Şu ana kadar Bin 600 aileye gıda yardımı, gıda yardımı harici 250 aileye de temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırdık. Kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlara yaklaşık 15 binin üzerinde ücretsiz maske dağıtımını gerçekleştirdik. Pazartesi açılan bay-bayan kuaförlerinin dezenfeksiyon işlemleri devamlı olarak gerçekleştiriliyor. Kapanan Pazar yerleri, son iki haftadır açık. Bundan sonra Çarşamba günleri Pazar sergileri açılacak. Pazar yerinde bulunan 6 giriş noktasına da 6 kişi görevlendirip giriş çıkış yapan vatandaşlar kontrol edilecek; maskesi olmayana maske dağıtımı gerçekleşirken aynı zamanda vatandaşların dezenfekte işlemi sağlanacak.” şeklinde konuştu.

Normal çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Topaloğlu,“Şu dönemde önceliğimiz, 19 Mayıs halkının ya da misafirlerinin sağlığını korumaktır. Bizi bu salgından koruyacak olan ve ortadan kalkmasına yardımcı olacak 3 şey var. Maske kullanmak, sosyal mesafe kurallarına uymak, temizlik ve hijyen koşullarına daha fazla önem göstermek.Bunlar dikkate alınırsa, virüsün yayılmasını engelleyebiliriz. Yaz geliyor diye virüs yok olmuyor, sadece yayılma hızı azalıyor. Kurallara uyum sağlandığı sürece inanıyorum ki birkaç ay içerisinde Türkiye bu sıkıntıdan kurtulup, sağlıklı ve mutlu günlerine kavuşacaklardır.” dedi.

BAFRA Haberleri