15 Yaşındaki Türk Piyanist Arya Su Gülenç, Almanya’da Müzik Yarışmasında Birinci Oldu

Bursa doğumlu 15 yaşındaki genç piyanist Arya Su Gülenç, Almanya’da düzenlenen 62. Jugend Musiziert yarışmasının Federal Finali'nde büyük bir başarıya imza attı.

Bursa doğumlu 15 yaşındaki genç piyanist Arya Su Gülenç, Almanya’da düzenlenen 62. Jugend Musiziert yarışmasının Federal Finali'nde büyük bir başarıya imza attı. Arya Su, kemancı Malika Schulze ve viyolonselci Levi Enns ile oluşturduğu Trio grubuyla birincilik elde etti.

Almanya’nın en prestijli müzik yarışmalarından biri olan 62. Jugend Musiziert'in Federal Finali, 5-11 Haziran 2025 tarihleri arasında Wuppertal kentinde gerçekleştirildi. "Piyanolu Üçlü – V. Grup" kategorisinde 25 ekip arasında tam puan alarak birincilik kazanan Arya Su Gülenç, uluslararası alandaki başarısına bir yenisini ekledi.

Müzik eğitimine Bursa’daki özel bir merkezde başlayan Arya Su, kariyerinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2023 yılında Almanya’da düzenlenen Fulda Uluslararası Pianale Yarışması’nda da birincilik elde eden genç yetenek, aynı yıl Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile sahneye çıktı.

Arya Su Gülenç, eğitimini Azerbaycan Devlet Sanatçısı ve "hocaların hocası" unvanıyla tanınan Yıldız Aslanova ile sürdürdü. 2024 yılında Almanya’daki Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover (HMTMH) bünyesinde, üstün yetenekli genç sanatçıların kabul edildiği Institut zur Früh-Förderung Hochbegabter (IFF) programına kabul edilerek dikkatleri üzerine çekti.

Son başarısının ardından Arya Su Gülenç ve arkadaşları, birçok festival ve organizasyondan konser davetleri aldı. Trio, 21 Haziran’da Alman NDR TV için özel bir konser kaydı gerçekleştirecek. Ayrıca grup, 5 Temmuz’da Georg-August-Universität Göttingen'de düzenlenecek olan bilim konferansında sahne alacak.

MAGAZİN Haberleri

İstanbul’da Estetik Ameliyat Geçiren Fenomen Yaşamını Yitirdi
Bursa’da Tebliğciler Gece Kulübünde Sahneye Çıkıp Vaaz Verdi