Serbest kalan üniversiteli genç kız tutuklandı

Serbest kalan üniversiteli genç kız tutuklandı

Samsun’da, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda kırsala giderken yolcu otobüsünde yakalandığı iddia edilen ve daha önce serbest bırakılan üniversiteli genç kız savcının itirazı üzerine tutuklandı.

A+A-

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay süren çalışma sonucu takip ettikleri PKK/KCK DEM-GENÇ Samsun üyelerinden C.Y. (21) adlı genç kızın kırsala gideceği istihbaratını alarak operasyon için düğmeye bastı. C.Y. Samsun-Ankara karayolu üzerinde şehirlerarası bir yolcu otobüsü içinde yakalanarak gözaltına alınırken, TEM Şube Müdürlüğü ekipleri Atakum ilçesindeki dernek ve evlere baskın düzenledi. Yapılan baskında B.K. (19), B.K. (20), C.O. (22) adlı kız öğrenciler ile R.Ö. (22), A.İ.D. (23) ve A.K. (20) adlı erkek öğrenciler gözaltına alındı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) çeşitli fakültelerinde okudukları öğrenilen 7 öğrenci, 6 gün önce "terör örgütüne üye olmak, örgüte eleman kazandırmak ve örgüt propagandası yapmak" suçlarından Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 7 kişi çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 
Operasyonu yöneten savcı bir üst mahkemeye itirazda bulunarak 7 öğrencinin tutuklanmasını talep etti. Üst mahkeme dosyayı inceleyerek kırsala giderken yakalandığı iddia edilen C.Y.'nin tutuklanmasına, diğerlerinin ise tutukluluk talebinin reddine karar verdi. Hakkında tutuklama kararı bulunan C.Y., Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden yakalandı ve adliyeye sevk edilip adli işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.