SERA OSB’de İmzalara atıldı

2013 yılında temelleri atılan Bafra Ticaret Odası tarafından yürütülen proje SERA OSB’de sona gelindi imzalar atıldı.

A+A-

 “2013 yılı Haziran ayında Bafra Belediyesi, Bafra TSO, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Ticaret Borsası’nın bir araya gelerek Bafra Sera OSB projesini başlattı. Bafra’nın Doğankaya ve Şeyhulaş mahallelerinde bulunan 954 ve 205 dekarlık araziler hazine arazisi olarak, 35 dekarlık alan ise şahıslara ait arazilerin kamulaştırılması ile Bafra Sera OSB’ye katıldı. Toplam alanı 1.194 dekar,  Bafra Sera OSB’ye ait olan bu alanın parselasyonunun yapılmasıyla 24 dekar büyüklüğünde 29, 40 dekar büyüklüğünde 1 sera parseli oluşturuldu”. Bafra Sera OSB ile bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlaması hedef alınıyor.

sera-osbde-imzalara-atildi-002.JPG

Bafra Kaymakamlığında gerçekleşen imza töreninde konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı şunları söyledi, “Bafra için çok önemli olan düğüm noktasının başladığı bir gündeyiz. Bafra’mız için Bafra’da yaşayan halkımız için imzalarımızı attık inşallah hayırlara vesile olur.

HERŞEY BİR HAYAL GİBİ BAŞLAR

2013 yılında başlayan bu macera şuan çok güzel bir noktaya geldi diyen Dağlı şöyle devam etti. Bafra Sera Organize Sanayi Bölgesi Bafra’mız için olmazsa olmaz. Kurulduğu günden bu yana iyi ön görülmüştür. 2 Mart’ra Tarım Bakanlığımızın yaptığı ihaleyle yüklenicinin belirlenmesinden sonra şuan itibari ile imzamızı attık.

sera-osbde-imzalara-atildi-003.JPG

EN KISA SÜREDE YÜKLENİCİ FİRMA İNŞAATA BAŞLAYACAK

Yüklenici firmanın biran önce inşaata başlayacağını da aktaran Dağlı, Burası gerçekten Bafra için önemli “Sera OSB’ler nedir diye dediğimiz zaman, nitelikli ürünler, ihracata dayalı üretimler, üretim paketleme tesisleri olacak. Burada bizim 30 tane tesisimiz var. Burada 900 dönümü tamamen üretime dayalı olacak, diğer dönümler ise sosyal tesisler olarak belirlenecek.

Nitelikli bir sera oluşturmuş isek burada 5. Dereceden teşfik kapsamından yaralanıyoruz. Biz burada tahsislerimizi yaparken tamamen nitelikli ihracata dayalı işletmelere tahsis yapacağız. Bu bizim için olmazsa olmazımız” dedi.

AK Parti Milletvekili Av. Orhan Kırcalı ise, “Sayın valim bugün uzun bir maratonun ortasına geldik. Çok uzun bir maratondu bu, gerçekten Bafralı hemşerilerimiz adına ben sizlere çok teşekkür ederim.          Bafra’da bir kırılma noktası olabilecek bir çalışma bu. Hem Bafra’da ki çiftçilerimize örnek olacak bir çalışma hem de bölgemize örnek olacak bir çalışma. Bafra’mızın da bir tarım şehri olduğunu da göz önünde bulundurursak Bafra’da ki hemşerilerimizin ve çiftçilerimzin de buradan her açıdan yaralanabileceği bugün startını veriyoruz” dedi.

sera-osbde-imzalara-atildi-004.JPG

Konuşmalardan sonra Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Yüklenici firma Murat Can İnşaat yetkilisi Köksal Kara Sera OSB için imzaları attı.

İmza törenine, Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Cevahir, Ahmet Tokgöz,  Bafra Ticaret Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner katıldı.

HABER  / EMRE ŞAHİNOL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.