SENDİKA ÜYELERİNDEN FABRİKA ÖNÜNDE EYLEM

SENDİKA ÜYELERİNDEN FABRİKA ÖNÜNDE EYLEM

Samsun’daki sendika üyeleri Eti Bakır A.Ş. önünde toplanarak dün yaşanan ölümlü iş kazasını protesto ederek eylem düzenlediler.

A+A-

Samsun-Ordu karayolu üzerinden Eti Bakır A.Ş. önüne kadar yürüyen sendika üyeleri fabrika önünde eylem yaptılar. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk-İş İl Temsilcisi Nakif Yılmaz, “Daha bir ay önce yine bu fabrikada bir işçi kamyon altında kalarak can verdi. Yaşanan bir kaza değildir, doğrudan işçiyi öldürmektir. İşçilerin hiçbir yerde can güvenliği yok, sermayenin gözünde işçilerin hiçbir değeri yok. Yılda bin 500 işçi iş kazası adı altında yaşanan cinayetlerde hayatını kaybediyor” dedi.
Sorumluların yargılanmasını ve cezaya çarptırılmasını isteyen Yılmaz, “5 işçi kardeşimizin öldüğü iş cinayetine sessiz kalmayalım. Daha önce yaşanan iş cinayetleri sonrasında hiçbir patron yargılanmadı. Hiçbir patron işçi cinayetleri nedeniyle tutuklanmadı. Yaşananlar kaza ya da kader değil cinayettir. Samsun Emek ve Demokrasi güçleri olarak bu cinayetlerin sorumlularının yargılanması ve cezaya çarptırılması için açılacak davanın da takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.