Selin Zararı Sular Duruldukça Belli Oldu

Selin Zararı Sular Duruldukça Belli Oldu

Bafra'da meydana taşkında sel suları, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük can eriği bahçesinde büyük zarara yol açtı.

A+A-

Aşırı yağışlar sonucu nedeniyle meydana gelen selde, Bafra ilçe merkezi ile ilçeye bağlı belde ve köylerinde birçok ev ve iş yerleri ile tarım arazileri zarar görmüştü. Zararın bilançosu sular çekildikçe ortaya çıkıyor.

İlçeye bağlı Gökcekent köyünde Hasan Yavuz’a ait yaklaşık 15 dönümlük can eriği bahçesinde sel suları yüzlerce erik ağacını kökünden sökerek metrelerce sürükledi. Bahçe sahibi Hasan Yavuz, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve en modern örnek bir can eriği bahçesinin büyük zarar gördüğünü belirterek, “15 dönüm arazi üzerinde 450 adet tam verime yatmış, 10 yılık erik ağaçlarımın 285 adedini sel suları kökünden sökerek metrelerce sürükledi ve zararın büyüklüğü sel suları çekildikçe ortaya çıktı” dedi.


Hasan Yavuz, selden zarar gören bahçesini boş tarla olarak satmaya kalktığında 30 bin TL edeceğini, sel sularının arazisine yaklaşık yüz kamyon kum ve taş bıraktığını, kum ve taşları temizletmek ve yeniden ıslah edebilmek için 70-80 bin TL’lik bir harcama gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.