Selim Yaşar’dan Gümüş Madalya

Selim Yaşar’dan Gümüş Madalya

Selim Yaşar’dan Gümüş Madalya

A+A-

Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 86 kiloda Selim Yaşar, finalde Rus rakibine yenilerek gümüş madalyada kaldı.
ABD’nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 86 kiloda Selim Yaşar, gümüş madalyanın sahibi oldu. Orleans Arena’da düzenlenen şampiyonada milli güreşçi, finalde Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev’e 6-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.
Selim Yaşar, ilk turda Porto Rikolu Jaime Espinal’ı 11-0 sayı tuşuyla, ikinci turda da Gürcistan’dan Sandro Aminashvili’yi 2-0 yenerek çeyrek finale yükselmişti. Milli güreşçi, Venezuela’dan Pedro Fuentos’u 10-0 sayı tuşuyla yenerek adını yarı finale yazdırmış ve olimpiyat vizesi kazanmıştı.
Yaşar, yarı finalde Azeri sporcu Magomedgadzhi Khatiyev’u 4-0 geriden gelerek 5-4’lük skorla geçmiş ve finale yükselmişti.
KILIÇ: "BAŞARILARI HEPİMİZİ GURURLANDIRDI"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Selim Yaşar için bir tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
"ABD’de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Selim Yaşar’ı almış olduğu gümüş madalyadan dolayı kutluyorum. Daha önce de yarı finale kalarak Rio 2016 Olimpiyatları’na vize almaya hak kazanan sporcumuzun almış olduğu bu başarılar hepimizi gururlandırdı. Bu şekilde başarıların ilerleyen müsabakalarda da artarak devam edeceğine olan inancım tam. Bu vesileyle Selim Yaşar kardeşimi tebrik ediyor, Rio2016 Olimpiyatları’nda ve diğer şampiyonalarda başarılarının devamını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.