'Sektörel Magazin' kendi sektörünü konuştu

'Sektörel Magazin' kendi sektörünü konuştu

Gülten Sezgin’in hazırlayıp sunduğu Sektörel Magazin her cumartesi 11.00-13.00 saatleri arasında 103.2 Radyo Barış frekanslarında yayına başladı.

A+A-

Farklı sektörlerin konuşulacağı, sektörlerle ilgili sorunların, çözüm önerilerinin değerlendirileceği Sektörel Magazin’de bu hafta radyoculuk sektöründen konuklar vardı. İş hayatına radyoculuk sektöründe başlayan Hüseyin Çevik ve Özgür Taş aynı dönemlerde farklı radyolarda komedi programları yapmıştı. Radyocuk dönemindeki anılarını tazeleyip sektörün sorunlarından konuşan  konuklar; anılarını tazelediklerini ve keyif alarak bir yayın yaptıklarını ifade etti.

Bugün vakıf sektöründe hayatına devam eden Hüseyin Çevik; ‘’Radyo ve dinleyici radyocuya emanettir.  Sadece müzik kutusu değildir. Siz programa ciddiyetle veya ironi yaparak insanlara kendinizi hem dinletir hemde dinleyiciye bir şeyler katarsınız. Radyo 92 yılında özelleştikten sonra televizyonun ötesinde dinleyici kitlesine sahipti. Bugün bu hedef kitlenin eksilmesinin veya sessiz kalmasının en önemli nedeni dinleyiciye radyonun bir müzik kutusu gibi algılatılmasıdır. Dolayısıyla dinleyicide ya çok mutlu olduğunda veya damara bağladığında  radyoyu hatırlar oldu’’dedi.

Samsun’da dijital reklamcılık sektöründe  hizmet veren Özgür Taş ‘’Benim için radyo müziğin az sohbetin çok olduğu bir yayın aracıdır. Ben yayın hayatına ilk başladığımda da buna dikkat ettim. Şuanda basının reklamcılık alanındayım ve buradan işinde kurumsallaşmak ve büyümek isten firmalara önerim basını ve sosyal medyayı her yönüyle kullanırsanız kurumsallaşmanız hızlılaşır ve işiniz daha rahat büyür. Radyo en iyi yol arkadaşı ve en büyük gizemli kutudur. Kişi bir kere mikrofon başına geçtimi bir daha zor ayrılır. Biz radyo sayesinde çok güzel dostluklar edindik. Sektörel Magazin programına sevgili Gülten Sezgin’e çok teşekkür ediyorum. Bu programa öncelikle bizim sektörümüzden başlayıp radyoculuk sektörünü değerlendirip bizi davet ettiği için’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.