Şehrin gelişiminde gençler ve kadınlar önemli

Şehrin gelişiminde gençler ve kadınlar önemli

TÜGVA ve KADEM'i ziyaret ederek gençler ve kadınlarla buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç

A+A-

 bir şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminde gençler ile kadınların önemli role sahip olduğunu söyledi.

Canik belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerinde TÜGVA İl temsilcisi Mustafa Demir'in yanısıra KADEM Şube Başkanı Meral Kıvırcı ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Başkan Genç, şehirlerin gelişiminde gençler ve kadınların önemine dikkat çekti. Başkan Genç, "Yakın Gelecekte Samsun" kitabında gençler ile kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimlerine yönelik projeler olduğunu söyledi.

GENÇLERİN GELİŞİMİNE KATKI

Gençlik için 15 yılda eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Gençlerimize yönelik kültür ve spor tesisleri yaptık. Türkiye'de ilk kez Akademik Belediyecilik Birimi ve Proje Geliştirme Birimi kurduk. Tiyatro Okulu, Müzik Okulu, Kariyer Gelişim Merkezi, Gençlik Merkezi gibi gençlerimizin kendilerini geliştireceği merkezler inşa ettik. Bilgili, donanımlı bir gençlik için eğitime fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liralık yatırım yaptık. Yine kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle gençlerimizin gelişimine katkı sağladık" dedi.

GENÇLERE ÖZEL PROJELER

Türkiye'nin arkasındaki en büyük gücün gençlik olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Gençlerimizi bilgiyle ne kadar iyi donatırsak geleceğimiz o kadar sağlam olur. Yakın Gelecekte Samsun'u planlarken, gençlerimiz için kültür, sanat, tiyatro merkezleri, planetaryum, Milli Tarih Parkı gibi projelerin yanısıra, istihdam anlamında küçük ve büyük sanayi projeleri hazırladık. Ve yine gençlerimize standardı yüksek bir şehir sunmak için Şehr-i Samsun, Asl-ı Samsun, yeni şehir modellemeleri, Merkez Park, vadi projeleri, müzeler, botanik bahçeler gibi önemli projeler ürettik" diye konuştu.

KADIN İSTİHDAMI PROJELERİ

Şehrin gelişiminde kadınların da önemli bir role sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Samsun'un gelişmesi, kalkınması, güzelleşmesi ve dönüşmesinde mutlaka kadınlar yer almalıdır. Bu noktada şehrin gelişimine katkı sağlayan hanım elinin de çok önemli olduğuna inanıyorum. Hem siyaset hem de hizmet noktasında büyük katkıları olacağına inandığımız kadınlarımızın başarısı şehrimizin başarısına yansıyacaktır. Bu nedenle kadınlarımıza özellikle istihdam anlamında katkı sağlayacak projeler geliştirdik" şeklinde konuştu.

KADINLAR ÜRETİYOR, SAMSUN KAZANIYOR

Bir milletin geleceğini belirleyecek nesilleri yetiştiren kadınların toplumun kaderini çizdiğine vurgu yapan Genç, "Gelecekteki toplumun inşasının sebebi olan kadınların iş, ekonomik ve sosyal hayatta önlerini açmak bizim görevimizdir. Kadınlarımıza ne kadar önem verirsek geleceğimiz de o kadar güzel olur. Kadınlarımız için 'Aile Merkezleri'nin yanısıra 'Kadınlar Üretiyor Samsun Kazanıyor' projelerini hazırladık ve bu şehrin geleceğine şekil verecek projelerimizin yer aldığı Yakın Gelecekte Samsun kitabımıza koyduk" ifadelerini kullandı.

Başkan Osman Genç, ziyaretlerinin sonunda Demir ve Kıvırcı'ya "Yakın Gelecekte Samsun" kitabını hediye etti.

sehrin-gelisiminde-gencler-ve-kadinlar-onemli-canik-haber.jpgsehrin-gelisiminde-gencler-ve-kadinlar-onemli-canihaber-55.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.