Şehrimiz İçin Üretiyoruz

Şehrimiz İçin Üretiyoruz

Kursiyerlerle buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, " Çalışmayı, üretmeyi teşvik eden çok güzel bir medeniyete sahibiz. Bize düşen gayretle, aşkla çalışmak, üretmek. Kadınlarımızın sosyal, kültürel, ekonomik gelişimleri için projeler hazırladık” dedi

A+A-

Başkan Osman Genç, Kuzey Yıldızı Mahallesi'ndeki Hatice Hanım Konağı'nda kursiyer kadınlarla buluştu. Kurs öğretmenlerinin de yer aldığı sohbet programında, Başkan Genç kadınları dinledi. Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla ilkleri başardıklarını belirten Genç, ilçede hayata geçirdikleri mekanlarla hem fiziksel hem de sosyal ve kültürel dönüşümü sağladıklarını söyledi. Başkan Genç, üretmenin önemine de dikkat çekerek, kadınlar için projeler ürettiklerini söyledi.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM

Kadınlara yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Başkan Genç, "Açmış olduğumuz hanım konaklarımızda kadınlarımız bir araya geliyor, sohbet ediyor, kurslar alarak ev ekonomilerine destek oluyorlar. Açmış olduğumuz bu mekanlarla fiziksel dönüşüm ile birlikte sosyal ve kültürel dönüşümü de sağlamış oluyoruz. Kadının elinin değdiği her iş bir zarafete dönüşüyor. Kadınlar hem ev hem de iş yaşamına bir enerji katıyor. Kadınlarımızın hayatımızın her alanında önemli katkıları olmaktadır. Bu manada biz de belediye olarak kadınlarımızı destekleyici çalışmalara ve projelere imza atıyoruz" dedi.

 

KADINLARI DESTEKLİYORUZ

Kadınların sosyal yaşama katılımlarını destekleyecek sosyal ve kültürel çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Başkan Genç, "Her türlü konuda hukuksal destek verecek, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, kadın sağlığı, kadın istihdamı konularında kadına dair her şeyin olduğu Aile Birimimiz ve Hukuk Birimimiz var. Ayrıca Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüzde Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu ve Eğitim Merkezimiz ve bir çok mahallede açtığımız hanım konaklarımız kadınlarımızın hizmetinde. Hanım kardeşlerimiz için ürettiğimiz tesislerimizde kadınlar ve yavrularımız eğitim alıyor. Açmış olduğumuz bu tesislerimiz sayesinde hanım kardeşlerimiz ve yavrularımız geleceğe daha emin adımlarla yürüyor" diye konuştu.

 

KADINLARA ÖZEL PROJELER

Samsun’un geleceğinde kadınlara ayrı önem verdiklerini ve kadınlar için projeler geliştirdiklerini belirten Başkan Genç, “Çalışmayı, üretmeyi teşvik eden çok güzel bir medeniyete sahibiz. Bize düşen gayretle, aşkla çalışmak, üretmek. Bu manada Samsun’un geleceği için hazırladığımız ‘Yakın Gelecekte Samsun’ kitabımızın içindeki vizyon projelerimiz içerisinde kadınlarımız için de çok önemli projeler var. ‘Aile Merkezleri’ ve ‘Kadınlar Üretiyor, Samsun Kazanıyor’ projeleri kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimlerine önemli katkı sağlayacak projelerdir” şeklinde konuştu.

 

Hatice Hanım Konağı’nda, kurs sınıflarını da gezen ve kursiyerlerin çalışmalarını inceleyen Başkan Genç ayrıca, hanımlar konağı içerisinde yer alan Sıbyan Okulu’ndaki çocuklarla da biraraya geldi. Çocukların sevgi gösterileriyle karşılanan Genç, miniklerle sohbet etti.

canik-belediyesi-1-015.jpg canik-belediyesi-018.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.