Şehri kirleten magandalar

Şehri kirleten magandalar

Samsun'da şehir mobilyalarına ve duvarlara sprey boya ile yazılar yazan magandalar, hem kirlilik oluşturuyor hem de maddi ve iş gücü kaybına yol açıyor.

A+A-

Samsun'da birçok noktada köprü, korkuluk, bank, duvar gibi yerlere yazılan yazılar kötü bir manzara ortaya çıkarıyor. Bu yazıları silme konusunda ise belediye çalışanları büyük emek sarf ediyor. Aynı zamanda şehrin siluetini bozan bu yazıların silinmesi büyük bir maddi külfeti de beraberinde getiriyor.

"GENÇLERİN KENDİLERİNE SAYGILARI OLSUN"
Yazılan yazılardan şikayetçi olan Samsun Büyükşehir Belediyesi çalışanları, "Biz boyuyoruz, onlar yazıyor. Emeğimize saygısızlık yapılıyor" dediler. Bazen birkaç gün önce boyadıkları bir yeri yeniden boyamak zorunda kaldıklarını söyleyen belediye çalışanları, "Samsun'un her yerinde bu tip sorunlarla karşılaşıyoruz. 10 gün önce Gar Kavşağı üst geçidini boyamaya başladık. Boyadığımız yerlere 2-3 gün sonra yazılar yazmışlar. Tekrar boyamak zorunda kaldık. Bu yazılarla başa çıkamıyoruz. 3-4 kat boya atıyoruz zor kapatıyor. Dünyanın boyası gidiyor bu yazıları kapatmak için yazıktır, günahtır. Hem emeğimize hem paramıza yazık. Özellikle gençler yazıyor bu yazıları. Genelde küfürlü yazılar yazılıyor. Gençlere sesleniyorum hem bizim emeğimize saygıları olsun hem de kendilerine saygıları olsun" şeklinde konuştular.

"BU KONUDA AİLELERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ise, "Emniyet güçlerimizin bu yazıları yazanlara karşı zaman zaman uygulamaları oluyor. Fakat öncelikle insanlarda, kent bilinci oluşması lazım. Bu bilincin oluşması da ailelerde başlıyor. Ailelerin çocuklarına kamuya verilen zararın yanlış olduğunu, yasak olduğunu ve bu zararın hepimizin cebinden çıktığını öğretmesi gerekiyor. Aileler bunu çocuklarına anlatırlarsa çocuklar da kente ve kendilerine bu tarz zararlar vermeyi bırakırlar diye düşünüyorum" açılamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.