Şehitlikte Arife günü programı

Şehitlikte Arife günü programı

Kurban Bayramı arifesinde Bafra Asri Mezarlığı’nda ve Garnizon Şehitliği’nde program düzenlendi.

A+A-

Bafra Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Arıkan, Alaçam Garnizon Komutanı Üsteğmen Murat Şenyurt, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Abdulvahit Ay, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, gazi ve şehit aileleri, dernek başkanları, daire amirleri ve şehit yakınlarının katıldığı şehitlik ziyaretinde İlçe Müftülüğü imam hatipleri tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, “Geleneksel olarak şehitlerimizi anmak, onların bize bıraktığı değerlere sahip çıkmak onları hatırlamak adına bu programları geleneksel olarak sürdürüyoruz.Tarihte binlerce kahramanlık destanını bize bırakan ve şereflerle dolu bir tarihi miras olarak bırakan büyük Türk milletinin mensubu olmaktan şeref duyuyorum. Çünkü Türk milleti tarih boyunca gitmiş olduğu her yerde adaletin timsali olmuş, mazlumların hamisi, zalimlerin de korkulu rüyası olmuş. Bugün günümüzde kendilerini imparatorluklar gibi gören, dünyaya düzen vermek isteyen süper güç dediğimiz fakat insanların kanından, insanların emeklerinden beslenen zalimler bizleri rahat bırakmamakta. Bu güzel ülkede şerefle yaşamış milletimizi her zaman tuzak kurulmakta. Yüzyıllardır, 10 senede bir, 15 senede bir, 20 senede bir böyle tuzaklarla milletimizi yok etmek, parçalamak, bölmek için gayret içindeler. Ama milletimizin sağ duyusu, milletimizin vatanıma , bayrağına, dinine olan tutkusu, bağlılığı her zaman bu kalkışmaları bertaraf etmiştir. Büyük bir badireden çıktık. Allah bir daha böyle badireler sıkıntılar yaşatmasın“ dedi.
Başkan Şahin’in konuşmasının ardından şehitler için dua edilerek, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. 25 Ağustos 2015 tarihinde Mardin'de şehit olan ve mezarı Garnizon Şehitliği'nin dışında bulunan polis memuru Oktay Uçar’ın mezarı başına giden protokol üyeleri, burada da dua ettiler.

 

arife-gunu-sehitlik-programi-3.jpgarife-gunu-sehitlik-programi-4.jpgarife-gunu-sehitlik-programi-5.jpgarife-gunu-sehitlik-programi-6.jpgarife-gunu-sehitlik-programi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.