Şehitliğe Gidebilmek İçin Süs Eşyası Yapıp Satıyorlar

Şehitliğe Gidebilmek İçin Süs Eşyası Yapıp Satıyorlar

Alaçam'a 26 kilometre uzaklıkta bulunan Karahüseyinli İlk ve Ortaokulunda öğrenim gören 140 öğrenci, yaptıkları biblo ve süs eşyasını sosyal medya üzerinden satarak elde ettikleri gelir ile Çanakkale'ye gitmeyi hedefliyorlar.

A+A-

Alaçam ilçesinde kırsal mahalledeki okul öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilip sosyal medya üzerinden sattıkları süs eşyasından elde ettikleri gelirle Çanakkale Şehitliğini ziyaret etme hayali kuruyorlar.

                İlçe merkezine 26 kilometre mesafede bulunan Karahüseyinli İlk ve Ortaokulu öğrencileri, derste işledikleri süs eşyalarını satarak Çanakkale'ye gitmeyi hedefliyorlar. Geziye gereken parayı bulabilmek için neler yapabileceklerini düşünen öğrenciler ve öğretmenler, süs eşyası yaparak sosyal medya üzerinden satma kararı aldılar.

                Karahüseyinli İlk ve Ortaokulu Müdürü Bayram Bircan, Eğitim öğretim yılı başında okul yönetiminin desteğiyle silikon kalıp alınmasının ardından öğrenciler, görsel sanatlar öğretmeni Selda Özçelik'in yardımıyla alçıdan biblo bebek ve süs eşyası hazırlamaya başladılar. Yapılan ürünler sosyal medya üzerinden satılıp elde edilen gelir ile Çanakkale gezisinde kullanılmak üzere okul yönetimine teslim ediliyor.

Okul Müdürü Bayram Bircan, "Öğrencilerimizin bu çalışmasına bizler de destek veriyoruz"

                Okul müdürü Bayram Bircan, öğrencilerin görmesi gereken yerlerin başında gelen Çanakkale'ye gitme isteğini gerçekleştirebilmek için çalıştıklarını "7 mahalleden taşımalı sistemle okulumuza gelen 140 öğrencimizin Çanakkale'deki şehitliklere gidebilmek için para biriktirmeleri bizleri duygulandırdı. Öğrencilerimizin bu çalışmasına bizler de destek veriyoruz. Çocuklarımızın hayalini gerçekleştirmek için de herkesten destek bekliyoruz. Çocuklar derslerden kalan zamanlarında, bunaldıklarında atölyeye gelip boyama yapıyor. Kimisi kalıp döküyor, kimisi boyama kimisi de süslemelerini yapıyor. Tek amaçları var, Çanakkale'ye gidebilmek, oraları görebilmek" dedi.

1150437.jpg6058f55a-5d0e-44dd-9cf0-5ce31e042d10.jpga1bf2c28-5af7-439e-ae6f-bf5aa3b2a9fa.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.