Şehitler Bafra’da Dualarla Anıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla anma ve kutlama programları düzenlendi. 

A+A-

Samsun’un Bafra ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla anma ve kutlama programları düzenlendi. 

Bafra’daki program Bafra Asri Mezarlıkta bulunan Garnizon Şehitliğine çelenklerin sunulması ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Per. Asb. Kd. Üçvş. Ender Tiryaki tarafından yapıldı.
Per. Asb. Kd. Üçvş. Ender Tiryaki ,’’ Biz bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanlardan olan Çanakkale şehitlerini yad etmek ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmek üzere huzurunuzdayız.
Çanakkale'de 108 yıl önce, yüz binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye çağrılmıştır. Bu çağrıyla beraber Mehmetçiğimiz cepheye koşmuştur.Çanakkale'yi, Çanakkale yapan gelenler değil..!Çanakkale'yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur. Çanakkale ruhu; türkülere konu olan onbeşlilerin, gencecik liselilerin, öğretmenlerin, aşkı vatanı olanların, istiklale aşık olanların, ölüme koşarak gittikleri ruhun adıdır. Çanakkale ruhu; metrekareye 600 merminin düştüğü yerde, vatan savunmasının göğüs göğüse yapıldığı ruhtur. Çanakkale Ruhu "Ölürsem şehit, kalırsam gazi" şuuruyla vatanın her karış toprağı için çarpışmış, ne pahasına olursa olsun canından aziz bildiği yurduna düşmanları uğratmamanın adıdır.
Çanakkale ruhu, Mustafa Kemal'in deyimiyle; beş dakika sonra şehit düşeceğini bilebile, atacak tek bir mermisi bile kalmamışken süngüsünü takıp siperde bekleyen Mehmetçik ve onun kahraman kumandanlarının, dünyanın en büyük güçlerini dize getirmelerini sağlayan ruhtur.
Çanakkale Zaferi, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir milletin omuz omuza vererek üstlendiği büyük mücadelenin adıdır. Çanakkale, ismini Sevgili Peygamberimizden alan kahraman Mehmetçiğin, imanından aldığı güçle bütün dünyaya "Çanakkale Geçilmez" diye haykırdığı, tertemiz alnından vurulup toprağa düştüğü yerdir. Yüreği sarsılmaz bir imanla dolu olanların, kalbi vatan aşkıyla çarpanların yedi düvele karşı bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen kazandığı zaferdir Çanakkale.
Çanakkale'yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna "ya şehit ol, ya gazi" demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır.
Evlatlarını, helalleşerek vatan hizmetine gönderen şehit anaları ve babaları! Ne mutlu sizlere ki; vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını seve seve vererek en ulu makama erişmiş bir evlada sahipsiniz
Sizler, şehitlik mertebesinin ve şehidin değerini çok iyi bilen şehitlerimizin aziz ruhlarının varlığını her zaman yüreğinde hisseden Türk Milletinin gönlündesiniz. Sizler, her karış toprağımızda canından bir parça bırakarak bu toprakları vatan yapan değerlersiniz. Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz.
Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; Türk ordusunun kahraman mensuplarını,onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletin ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.Arz ederim.’’dedi.

Şehitlik Şeref defteri Bafra Kaymakam Vekili, Yakakent Kaymakamı Abdussamed Kılıç tarafından imzalandı.   Bafra İlçe Müftülüğüne bağlı din görevlisi tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.
Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’ın duasının ardından Şehit Kabirleri ziyaret edilerek, karanfiller bırakıldı. Şehit ailelerine taziyeler sunuldu. 
Programa Bafra Kaymakam Vekili, Yakakent Kaymakamı Abdussamed Kılıç, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Protokolü, Siyasi Parti Temsilcileri , Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler , Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

sehitler-bafrada-dualarla-anildi-030.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-031.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-032.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-033.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-034.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-035.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-036.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-037.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-038.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-039.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-040.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-041.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-042.pngsehitler-bafrada-dualarla-anildi-043.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum