Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

A+A-

Diyarbakır’da terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Gökhan Çakıcı (22) memleketi Çorum’un Dodurga ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Havayolu ile Amasya’nın Merzifon ilçesine götürülen şehit polis Gökhan Çakıcı’nın cenazesi buradan doğum yeri olan Çorum’un Dodurga ilçesine getirildi. Baba ocağında son kez helallik alınan Çakıcı’nın cenazesi özel harekat polislerinin omzuna alındıktan sonra cenaze aracına taşındı. Cenaze aracına binen şehit Çakıcı’nın Tunceli’de özel hareket polisi olarak görev yapan kardeşi Ersin Çakıcı, ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cumhuriyet meydanına kadar o şekilde gelen kardeş Çakıcı, daha sonra cenaze aracından indi. Cenaze aracının yanında yürüyen özel harekat polisleri sürekli tekbir getirerek, kardeş Çakıcı’dan sürekli dua etmesini istediler.
Oğlunun al bayrağa sarılı tabutuna sarılan anne Nurgül Çakıcı ise, “Gökhan’ım yavrum beni bırakıp gitme yavrum, Beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum. Sen bana hiç dayanamazdın yavrum” dedi.
Tabutun başına gelen abi Ersin Çakıcı annesini sakinleştirmeye çalışarak ağlamamasını istedi.
Bunun üzerine diğer özel harekatçı oğluna sarılan anne Çakıcı, “Dik duruyorum yavrum. Arkanızdayım. Kalleşce yaptılar. Kalleşçe olmasa böyle bir şey yapamazlardı. Mertçe gelemezler. Erkekçe yanınıza gelemezler. Erkekçe çıksınlar karşınıza ama gelemezler yavrum” diyerek feryat etti.
İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Çakıcı’nın cenazesi Esentepe İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze törenine Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, üst düzey askeri ve polis yetkililer, AK Parti, CHP, MHP milletvekili adayları ve il başkanları, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.