ŞEHİT POLİS İRFAN SADIK KOCABAŞ KABRİ BAŞINDA ANILDI

ŞEHİT POLİS İRFAN SADIK KOCABAŞ KABRİ BAŞINDA ANILDI

13 Temmuz 1979 tarihinde Filistin’li teröristler tarafından büyükelçiliğe düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Bafra’lı Polis Memuru İrfan Sadık Kocabaş şahadetinin 40. yılında Samsun Asri Mezarlığında kabrinin başında dualarla anıldı.

A+A-

Ankara da Mısır Büyükelçiliği önünde polis noktasında görevini ifa ederken 13 Temmuz 1979 tarihinde Filistin’li teröristler tarafından büyükelçiliğe düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Bafra’lı Polis Memuru İrfan Sadık Kocabaş şahadetinin 40. yılında Samsun Asri Mezarlığında kabrinin başında dualarla anıldı. Şehit Polis Memuru İrfan Sadık Kocabaş’ın anma törenine Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, derneğin üyeleri ve Samsun’lu şehit astsubay İlhan Hamlı’nın ağabeyi gazeteci Ayhan Hamlı katıldı.

Derneğin fahri imamı Bülbül hocanın okuduğu Yasin-i Şerif`in ardından program dua ile sona erdi.

OLAYIN DETAYI

13 Temmuz 1979 tarihinde Ankara’da Mısır Büyükelçiliği ne silahlı saldırı düzenleyen 4 Filistin’li terörist büyükelçiliğin önünde polis noktasında görevli polis memuru Bafra’lı İrfan Sadık Kocabaş ile Kırıkkale’li Bekçi Ali Babacan’ı şehit ederek büyükelçilikte görevli bulunan 15 personeli 45 saat rehin almışlar teröristlerle yapılan müzakereler sonucu dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’e teslim olmuşlardır. Dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in 2 emniyet mensubunu şehit eden 4 Filistin’li teröristi öperek onlarla sarmaş dolaş olarak kameralar önünde poz vermesi ve teröristleri makam arabasına alarak MİT binasına götürmesi halen daha milletimizin hafızasından silinmemiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.