Şehit Onbaşı Dikmen'de ebediyete uğurlandı

Şehit Onbaşı Dikmen'de ebediyete uğurlandı

Şehit Onbaşı Dikmen'de ebediyete uğurlandı

A+A-

Bitlis'te PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Onbaşı Bahattin Dolma (25), memleketi Sinop’un Dikmen ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Askeri uçakla Sinop Havalimanı’na getirilen Şehit Bahattin Dolma’nın cenazesi, baba ocağı Dikmen’e götürüldü. Binlerce Sinoplu vatandaşların katılımıyla Dikmen ilçesine büyük bir konvoyla getirilen şehit için ikindi namazına müteakip Dikmen Merkez Camisi’nde cenaze namazı kılındı. 
Şehidin cenaze törenine ailesi ve yakınları ile Sinop Valisi Kemal Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sefaattin Serten ve binlerce vatandaş katıldı. 
Sinop Valisi Kemal Cirit, “Ülkemiz zor dönemler atlatırken Dikmen ilçemiz 1 şehit vererek bölünmezliği bir kez daha bize gösterdi. Biz sokaklarda rahat yürüyelim diye, biz rahat bir yaşam sürelim diye canını vatan için verdi. Şuana kadar Sinop iç güvenlik alanında 60 şehit verdi. 60. şehidimiz Bahattin Dolma kardeşimiz. Cumhuriyet döneminden bu zamana kadar da toplam 151 şehidimiz oldu. Sinop vatan mücadelesinde her daim öne çıkmış illerimizden birisi. Maalesef hainler ne içeride ne de dışarıda rahat duruyorlar. Biz vatanımızı çok kolay vatan yapmadık, biz bu topraklarımızı çok kolay yurt yapmadık. Şuan burada şehidimizi uğurlamak için 7’den 77’ye dedelerimiz, amcalarımız, kardeşlerimiz ve çocuklarımız bir arada. Hangisine sorarsanız sorun vatan karşısında canınızı verir misiniz deseler hiç gözlerini kırpmadan evet cevabını verirler. Biz milletimizin büyüklüğünü her daim bilmekteyiz. Milletimiz ne zaman bu ülke sıkışsa her kim olursa olsun karşısında dik durmayı her türlü zorlukla başa çıkabilmeyi bilmiş bir millettir. Bizler sizlerle ne kadar övünsek azdır. Vatan mücadelesini yerine getiren Bahattin kardeşimizi bugün de uğurluyoruz. O bir Anadolu evladı. Bu hainler bu ülkeyi hiçbir zaman bölemeyecekler. Bu hainlere karşı canını ve kanını vermeye hazır milyonlarca milletimiz var” dedi. 
Konuşmanın ardından şehidin naaşı dualar ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

dikmen-sehidi-bahattin-dolma.jpgdikmen-sehidi-bahattin-dolma-001.jpgdikmen-sehidi-bahattin-dolma-002.jpgdikmen-sehidi-bahattin-dolma-003.jpgdikmen-sehidi-bahattin-dolma-004.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.