Şehit Kardeşinden Duygulandıran Yardım

Şehit Kardeşinden Duygulandıran Yardım

Şehit Kardeşinden Duygulandıran Yardım

A+A-

Samsun’da Recai Ertürk adlı vatandaş, yıllar önce şehit olan abisinin adının verildiği parkta "Benimde katkım olsun" diyerek çalışmalarda yardımcı oldu.
Adıyaman’da 1992 yılında teröristler ile girdiği çatışmada Şehit olan ağabeyi Ünal Ertürk’ün adının yaşatılması için Atakum ilçesinde yapımı devam eden park alanını ziyaret eden Recai Ertürk, ekiplerin çalışmalarına destek verdi.
Atakum Belediyesi tarafından, Adıyaman’da 1992 yılında Şehit olan Ünal Ertürk’ün adının Atakum ilçesinde yaşatılması için ‘Şehit Ünal Ertürk Çocuk Parkı’ çalışmaları başlatıldı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın meclis gündemine taşıdığı ve meclis üyelerinin oy birliği ile destek verdiği parkın çalışmalarına sürpriz bir ziyaretçi katıldı.
Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmaları görmek için parkın yapılacağı alana giden, Şehit Ünal Ertürk’ün kardeşi Recai Ertürk ve yeğenleri Talha ile Tunahan, memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Taşçı’ya teşekkür etti.
Ağabeyinin Şehit olduğu günü dün gibi hatırladığını ve bir an olsun akıllarından çıkarmadıklarını belirten Recai Ertürk, “Ağabeyim, ülkemizin birliği ve beraberliği ile toprak bütünlüğünün korunması uğruna can verdi. 1992 yılında eli kanlı teröristlerle girdiği çatışma sonucu şehit oldu. O ailemizin gururu. Şehit olduğu günden bugüne bir an olsun aklımızdan çıkarmadık. Ama şehitlerimizi sadece yılın belli günlerinde anmak haksızlık olur. Onların isimleri yaşatılmalıdır. Bu anlamda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya ağabeyimin adının yaşatılması adına attığı bu adımdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Küçükkolpınar Mahallesi Muhtarı Engin Erbil ise ilçelerinin ve mahallelerinin Atakum Belediyesi’nin şehitlere yönelik büyük bir duyarlılık gösterdiğini ifade ederek Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür etti.
Yapımı devam eden park alanını gezen Şehit Ünal Ertürk’ün kardeşi Recai Ertürk, “Ağabeyimin adını taşıyacak olan parkta benim de emeğim olsun” diyerek belediye çalışanlarına yardım etmek istedi. Çocuk oyun alanına yerleştirilecek malzemelerin montajına el atan Recai Ertürk, duygusal anlar yaşadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.