Şehit Binbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Binbaşı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hain teröristlerin saldırıları sonucu Bitlis'te Şehit düşen Binbaşı Zafer AKKUŞ baba ocağı Ayvacık ilçesi Armutlu mahallesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsun valisi Osman Kaymak ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Bitlis'te şehit olan hemşehrimiz Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş'u 20.07.2019 Cumartesi günü saat 12.48’de, Asarcık ilçemize bağlı Armutlu Mahallesi Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine katılarak son yolculuğuna uğurladı.

Şehidimizin cenaze namazı, Asarcık ilçemize bağlı Armutlu Mahallesi Merkez Camii’nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Osman Kaymak ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Samsun Milletvekilleri Dr. Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Kemal Zeybek, Çiğdem Karaaslan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Arı ,İlçe Belediye Başkanları, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katılımı öğle namazına müteakip kılındı.

İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidimizin naaşı, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Asarcık ilçesi Armutlu Mahallesi Mezarlığına götürüldü. Burada şehidimiz Jandarma Binbaşı Zafer Akkuş’un naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi.

Defin töreninin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası Rüştü Akkuş ve eşi Yasemin Akkuş’a öperek teslim etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehidimizin fotoğrafını ise kızı Büşra Akkuş’a teslim etti.

Cenaze töreninin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Osman Kaymak ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, şehidimizin ailesine ve akrabalarına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, acılarını paylaştı.

samsun-sehit-2.jpgsamsun-sehit-4.jpgsamsun-sehit-5.jpgsamsun-sehit-8.jpgsamsun-sehit-9.jpgsamsun-sehit-10.jpgsamsun-sehit-13.jpgsamsun-sehit.jpgsamsun-sehit1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum