ŞEHİT AİLELERİNDEN ÇANAKKALE GEZİSİ

ŞEHİT AİLELERİNDEN ÇANAKKALE GEZİSİ

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği üyelerine Çanakkaleyi anlamak ve anmak amaçlı gezi düzenledi.

A+A-

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler  Dayanışma Derneği'nin düzenlediği geziye, toplamda 55 kişilik şehit ailesi ve gazi katıldı. İlk olarak Bursa İlini gezen şehit aileleri ve gaziler burada Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbelerini, Ulu Cami, Süleyman Çelebi türbesini ve Karagöz Hacivat anıtlarını gezdi. Bursa gezisi ardından Çanakkale'ye giden üyeler, Çanakkale Şehitleri abidesini ve anıtlarını rehber eşliğinde gezdiler.
 
Gezi hakkında konuşan Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler  Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin, "Derneğimiz üyelerine yönelik Bursa ve Çanakkale gezi düzenledik. İlk olarak Bursa'ya düzenlediğimiz gezimizde, Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbelerini, Ulu Cami, Süleyman Çelebi türbesini ve Karagöz Hacivat anıtlarını gezdi. Bursa gezimizin ardından Çanakkale'yi anlamak ve anmak amaçlı gezimiz oldu. Çanakkale'de Şehitler abidesi ve anıtlar rehber eşliğinde gezildi" dedi.
 
Başkan Ersin, "Cihanın dört bir yanını kana bulayan I. Dünya Savaşı, en çetin yanını Çanakkale’de gösterdi. Bu küçük kara parçası, varlığına kastedilen bir milletin, düşman karşısındaki asil mücadelesine sahne oldu. Vatan için toprağa düşen binlerce Mehmet, tarihin şanlı sayfasına ismini kazıdı. Bu bağlamda bizlerde derneğimiz olarak şehit ailelerimize ve gazilerimize Çanakkale'yi anlamak ve anmak amaçlı gezimizi düzenledik. İnsan Çanakkale'ye geldiği zaman her şeyi anlıyor ve o tarihi burada yaşıyor." diye konuştu.

 

dscn1477.jpgdscn1485.jpgdscn1549.jpgdscn1551.jpgdscn1552.jpgdscn1617.jpgdscn1619.jpgdscn1621.jpgdscn1631.jpgdscn1631.20130612145601.jpgdscn1669.jpgdscn1676.jpgdscn1770.jpgHaber:Hayati Arslan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.