Şehidin tabutunda Türk Bayrağı yok

Şehidin tabutunda Türk Bayrağı yok

Cenazede ailenin isteği üzerine asker ve sivil yetkililer katılmadı, şehidin tabutuna Türk Bayrağı sarılmadı.

A+A-

Yüksekova’nın Uzunsırt Köyü kırsalında bu sabah saatlerinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Hakan Köçer’in cenazesi askeri helikopterle Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’ne getirildi. Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı’nda şehit Köçer için askeri tören düzenlendi. Basına kapalı düzenlenen cenaze törenine sadece şehit erin babası Kazım Köçer ile yakınları katıldı.

Törenin ardından Jandarma Komutanlığı’ndan ambulansla çıkarılan şehit er Hakan Köçer’in cenazesini annesi Fecrihan ile nişanlısı olan amcasının kızı 19 yaşındaki Tuba Köçer karşıladı. Şehit er Hakan Köçer’in cenazesi yaklaşık 50 araçlık konvoyla Üçtepe Köyü Cami’ine getirildi. Askerlik dönüşü, düğün yapmaya hazırlanan Hakan Köçer’in yaşadığı Üçtepe Köyü’nde cenazeyi bekleyen köylü kadınlar, Kürtçe yaktıkları ağıtlarda, "Damadımızı bekliyoruz. Damat geliyor, bugün bizim düğünümüz var" diye ağladı.

Ambulansın köye girişiyle birlikte Kürtçe ağıt yakan yakınları, sinir krizi geçirdi, bayılanlar oldu. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi omuzlara alınarak 500 metre uzaklıktaki köy mezarlığına götürülerek defnedildi. Şehit er Köçer’in nişanlısının babası ve amcası olan Abit Köçer, mezar başında yaptığı konuşmada, kendileri için şehit düşen askerle, ’gerilla’ dediği ölen PKK’lı teröristlerin aynı olduğunu söyledi. Abit Köçer, "Bu şüpheli bir ölümdür. 30 yıldır devam eden süreçte, asker ve gerillalar öldü. Ha gerilla ha asker, fark etmiyor" dedi. 

Daha sonra baba Kazım Köçer, ağlayarak şehit oğlunun mezarına sarılıp helallik istedi. Baba Köçer’i yakınları teselli ederek, ayakta durmasına yardımcı oldu. Daha sonra sırasıyla tüm kardeşleri ve yakınları mezar başına gelerek ağıtlar yaktı. 

Şehidin annesi Fecrihan ve nişanlısı Tuba Köçer, cenaze töreni ve defin işlemi boyunca, Kürtçe ağıtlar yaktı. Sinir krizleri geçiren ve zaman zaman baygınlık geçiren anne Fecrihan ve Tuba Köçer’i yakınları güçlükle teselli etti.

Şehit jandarma er Hakan Köçer’in ailesinin isteği üzerine köydeki cenaze törenine, asker ve sivil yetkililer katılmadı.

Fecrihan ve Kazım Köçer çiftinin 8 çocuğundan ikincisi olan şehit er Hakan Köçer’in şehit olmadan bir gün önce anne ve babasıyla telefonla görüştüğü öğrenildi. Annesi Fecrihan Koçer’in askere gideli 4 ay olan oğluna düğün hazırlıklarına başladıklarını söylediği belirtildi.

Kaynak:haber61.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.