Saz Horozları 20 Dönüm Çeltiği Yedi

Saz horozları, Sarıköy’deki bir tarlanın 20 dönüm çeltiğini yedi.

A+A-

Sarıköy’de yaşayan üretici Şinasi Namlı, 20 dönümlük tarlasında yetişen çeltiklerin, saz horozları tarafından yenmesi üzerine, zararının karşılanması adına gitmediği yer, başvurmadığı kapı kalmadı. Sesini yargıya duyuramayan Namlı, bafra55.net ‘e konuştu.

İLÇE TARIM 400 LİRA İSTEDİ

Mağduriyetinin giderilmesi için İlçe Tarım’dan zarar tespitinin yapılmasını isteyen Namlı, “İlçe Tarım’a gidip tespit yapılmasını istedim. Bana şu cevabı verdiler: ‘Bizim tespit yapmamız için, 400 lira vermeniz gerekiyor. Ayrıca, bizim tespitimiz geçersiz olur yargıya başvuracaksın.’ dediler. Kaymakama gittim. Oradaki yazı işleri müdürü de aynı şeyleri söyledi. Benim yargıya verebilecek param olmadığı için başvuru yapamadım.” dedi.

50 DÖNÜM ÇELTİĞİN 20 DÖNÜMÜ SAZ HOROZLARINA YEM OLDU!

Sahipsiz olduğunu vurgulayan üretici Namlı, Sarıköy’ün Göleviç mahallesindeki 50 dönümlük alana ektiği çeltiklerin 20 dönümünün saz horozları tarafından yendiğini söyledi. 

HER SENE AYNI SORUNU YAŞIYORUZ

Her sabah arazisini dolaşmaya çıkan Namlı, “Her sabah tarlada saz horozu kovalıyorum. Deltaya bağlı olduğu için vuramıyorum da.. Yalnız burası bizim tapulu arazimiz. Fakat saz horozları yüzünden kullanamaz hale geldik. Binlerce saz horozu var ve pirinci tırpan gibi kesiyor. Bu durum her sene oluyor.” dedi.

18 TON PİRİNÇ EŞİTTİR 20 BİN LİRA ZARAR!

Zararının karşılanıp karşılanmayacağına dair açıklama yapan üretici, “Milli Parklar bizim zararımızı karşılarsa karşılayacak. 20 dönüm yere 20 bin lira zararım oldu. Mazot, lazer parası, gübre ilacı, elektrik harcadım su vermek için hepsi boşa gitti. Ürünü alamadan 18 ton pirinç zarara girdim.” dedi.

TARIM SİGORTASI POLİÇESİNE SAZ HOROZU DA EKLENSİN! 

Yargıya seslenen Namlı, “Hakim bilirkişi getirmemiz gerek paramız yok. TARSİM’den tarım sigortası yaptırdık. Sigorta poliçesinde doğal afetler var, domuz zararları var saz horozu yok. Domuz da yaban hayvanı, saz horozu da yaban hayvanı.  Ama poliçede saz horozu yok.  Tarım sigortasının da aslı yok. Ben poliçeye çeltiklere zararı olduğu için saz horozunun da eklenmesini istiyorum.” dedi.

saz-horozu1.jpgsaz-horozu2.jpgsaz-horozu3.jpgsaz-horozu4.jpgsaz-horozu-5.jpg 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum