SAYIN USTA NEREDEN BULDUN BU PARAYI!

SAYIN USTA NEREDEN BULDUN BU PARAYI!

Milliyetçi Hareket Partisi Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna, Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta’ya açtı ağzını yumdu gözünü!

A+A-

Barbaros Turna yaptığı açıklamada şuan Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Erhan Usta ile ilgili Milliyetçi-Ülkücü camianın ve partimize gönül verenlerin aklına takılan sorular olduğu dile getirerek açıklamalarda bulundu.

Barbaros Turna açıklamasında “Milliyetçi Hareket Partisi'nin Samsun'dan ve hatta Karadeniz'den çıkarmış olduğu tek milletvekili olan ve grup başkanvekilliği gibi kutsal bir davanın en yüksek görevine layık görülen Erhan Usta Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edildikten sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağımsız belediye başkan adayı olarak seçim çalışmalarına başlaması bizleri ve bizim davamız hizmet eden insanları düşündürüyor.” dedi.

Turna açıklamasının devamında ise;

“Bizler Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü camia olarak Erhan Usta’yı hizmetlerinden o günkü samimi tutumlarından dolayı sevdik ve saydık. Gerek ilçemize geldiğinde gerekse Samsun'da her daim yanında olduk.  Ama sonu ihraca varan ve parti disipline ve adabına uymayacak eylem, söylem ve duruşlar yolların ayrılmasına neden oldu.  Erhan Usta, partimizden ihraç edildikten sonraki süreçte gerek İyi Parti gerek ise Cumhuriyet Halk Partisi gibi partilerle dirsek temasında olması, saatler süren pazarlık içerikli görüşmeler gerek kendi beyanlarında gerek ise medyada gündeme geldi.

Nihayetinde anlaşılıyor ki pazarlıklarından sonuç alamayan ve halen daha vekilliği bağımsız olarak devam eden Usta, Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı ve seçim çalışmalarına başladı.

 

ERHAN USTA O ZAMAN NEREDEYDİN?

Lakin merak ettiğim de sormak istediğim birkaç sorum var. Ben bir MHP'li ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilçe başkanı olarak geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde Abdurrahman Çamaş'ın  Samsun Milletvekili 2. sıra adaylığı sırasında ilçelerde tanıtım çalışmaları yaparken Erhan Usta'nın memleketi olan Havza'ya göndermiş olduğumuz seçim aracinin mazotu bitmiş ve araç 3 gün çalışma yapmamış ve bunun için bile bizi aradılar ve bizler seçim aracımızı kendi imkanlarımızla dolaştırdı. yani bu seçim işleri madden zor ve meşakkatli işlerdir

Erhan Usta’nın seçim otobüslerinde “Samsun sahipsiz şehir, Samsun hak edildiği şekilde yönetilmiyor, Hak ettiğini alamıyor” gibi anonslarla halkın kafasını kurcalamaya çalışan vekile ben de sormak istiyorum. “Biz yıllardır senin vekilliğin döneminde Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili olarak Samsun ve ilçelerimiz için ne istedin de alamadığını merak ediyoruz?”

Erhan Usta, 24 Haziran seçimlerinde tek vekil olarak meclise gitti. Sonrasında ise parti disiplinine uymayan, parti geleneğinde olmayan şekilde tabandan habersiz olarak davrandı ve disipline ve ihraca giden süreci kendisine ve dolaysıyla Samsun’a yaşattı.

Erhan Usta kendince bağımsızım diyerek girdiği bu seçimlerde gösterdiği performansı 24 Haziran'da bu çalışmayı gerçekleştirmiş olsaydı bugün Bafra'dan Sayın Abdurrahman ÇAMAŞ Milletvekili olarak Meclise gitmiş olacak ve Bafra Milliyetçi Hareket Partisi çok daha farklı bir konumda olacaktı.

Bugün sözde bağımsız aday olarak çıktığı ama bağlı olduğu kişileri, yapıları, sermayeyi açıklayamayan Erhan Usta hem şuan sahada gösterdiği performansı göstermeyerek hem de tek vekil olduktan sonra işin içinde kasıt aranacak şekilde sonu ihraca giden süreci bize ve Samsun’a yaşatarak siyaset adına etik olmayan ve bir o kadar da siyasal ahlaka sığmayan bir sonuca neden olmuştur.

 

ERHAN USTA’YA SORMAK İSTİYORUM KENDİNİZİ KASTEN Mİ İHRAÇ ETTİRDİNİZ?

Samsun gibi bir milyonun üzerinde nüfusu sahip şehirde bağımsız bir aday olarak Samsun’un bütün ilçelerinde harcanan reklam ve tanıtım bütçelerini nereden buldunuz?

Seçim otobüslerinde bu paranın kaynağını da, sermaye odaklarını da açıklasaydınız ya!

Gönül elçileri ile yola çıktığınızı söylüyorsunuz. Madem bu kadar gönül elçileriniz vardı Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekili seçimlerinde neden aynı aşk ve şevkle çalışmadınız?

“Bağımsız adayım” diyerek çıktığınız adaylık sürecince hangi kişilere ve yapılara bağlı olarak hareket ediyorsunuz?

Kimlere, hangi sermaye gruplarına, hangi yapılara sözler ve vaatler verdiniz?

Bu sorular Bafra ilçemizde cevap bekleyen konulardır.

Şunu herkes bilmelidir ki; Kaynağı belli olmayan güçlerin desteklediği bir adaya ne Samsun ve de Bafra oy vermeyecek, sistematik olarak desteklemeyecektir.

BAFRA’DA CUMHUR İTTİFAKINA İNANCIMIZ TAM OLARAK GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Bizler Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin almış olduğu karar neticesinde Cumhur ittifakı kapsamında gerek Samsun ve tüm ilçelerinde hep birlikte çalışıyoruz. Özellikle Bafra'da İttifak adayımız Hamit Kılıç Bey ile ilçe başkanımız İbrahim Semiz ve yönetimi, meclis üyeleriyle bugüne kadar yapamadığımız ya da yapmak istediğimiz birçok çalışmayı gönül rahatlığı ile yapıyoruz.

İnanıyoruz ki; Bafra Cumhur İttifakı adayımız Hamit Kılıç’ı Türkiye'de Cumhur İttifakında rekor oy oranı ile başkan seçerek mutlak bir galibiyet alacağız. Devamında ise birlikte yönetim anlayışı ile Bafra Belediyesini Cumhur İttifakının ruhuna uygun olarak yöneteceğiz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.