SAVCININ EVİNDE HÜZÜN VE ÖFKE VAR

SAVCININ EVİNDE HÜZÜN VE ÖFKE VAR

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde silahlı saldırıda şehit olan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un Samsun'daki baba evinde hüzün ve terör örgütü PKK’ya öfke var.

A+A-

Baba evine taziye ziyaretinde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Failler mutlaka bulunacak" dedi.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde adliye lojmanlarına giderken evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve tedavi altına alındığı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde bugün şehit olan Başsavcı Murat Uzun'un, Samsun'un İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi'ndeki baba evi taziye ziyaretçileriyle dolup taştı. Şehit Başsavcı Uzun'un baba evinin sokağına ve evin dışına İlkadım Belediyesi tarafından Türk bayrakları asıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Yeni, Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Hüsamettin Otcu, Baro Başkanı Necat Anıl ve Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, şehidin ailesine tazize ziyaretinde bulundu.
Şehidin babası Hamit Uzun'un Almanya'da olduğu ve Samsun'a gelmek için yola çıktığı, anne Ayşe Uzun'un ise oğlu için Elazığ'a gittiği öğrenildi. Taziye ziyaretine gelenleri, şehidin amcaları İdris Uzun ve Yakup Uzun ile diğer yakınları karşıladı. Amca İdris Uzun, TBMM açıldığında BDP'li vekillerin Meclis’e girmesini istemediklerini belirterek, acılarının çok büyük olduğunu söyledi. Amca Yakup Uzun ise, anaların, babaların ağlamaması için gerekenin yapılmasını istedi.
Şehidin evini ziyaret eden ve çıkışta açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Allah rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun. Failler mutlaka bulunacak. Hadise bütün yönleriyle mutlaka açıklığa kavuşturulacak. Devletimizin tüm birimleri, asker, polis, bütün unsurlar ve gereken tüm birimler olayı bütün yönleriyle açığa çıkarmak ve faillerini yakalamak ve yargının önüne koymak üzere çalışıyor. Aile çok metanetli. Bu da devlete duydukları güvenden kaynaklanıyor. Devlet bütün açıklığıyla ortaya koyacak ve açığa çıkaracaktır. Allah rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun" dedi.
Şehit Murat Uzun'un Samsun'un Avdan köyündeki aile kabristanlığında mı yoksa Samsun'daki şehitlikte mi toprağa verileceğine yurt dışından Samsun'a gelecek olan baba Hamit Uzun'un karar vereceği belirtildi. 
Şehit Uzun'un cenazesi yarın toprağa verilecek.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum