Savcı beraat istedi,hakim 12.5 yıl ceza verdi

Savcı beraat istedi,hakim 12.5 yıl ceza verdi

Samsun'da "uyuşturucu ticareti" suçundan hakkında dava açılan bir kişi tutuksuz olarak yargılandığı davanın son duruşmasında savcının sanık hakkında beraat talep etmesini rağmen mahkeme heyeti toplanan deliler doğrultusunda şahsı 12 yıl 6 ay hapis cezasın

A+A-

Samsun Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi'nde 28 yaşındaki T.Y.'nin "uyuşturucu ticareti" yaptığı istihbaratı üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. T.Y.'nin evinin yakınında R.T. gözaltına alındı ve üzerinde bir miktar bonzai ele geçti. R.T. bonzaiyi 25 lira karşılığında T.Y.'den satın aldığını itiraf etti. T.Y.'nin evinin müştemilatında 38 gram, çatı kısmında ise 19.3 gram bonzai ele geçti. 
Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilip serbest bırakılan T.Y., hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti" suçundan dava açıldı. Tutuksuz olarak yargılanan T.Y., daha önceki duruşmalarda hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Davanın son duruşmasına ise T.Y. katılmazken, avukatı hazır bulundu. Savcı, ele geçen uyuşturucunun herkes tarafından girilmesi müsait yerde olduğunu ve sanığın "uyuşturucu ticareti" yaptığına dair somut delil bulunmadığından beraatını talep etti. Mahkeme heyeti toplanan deliler doğrultusunda T.Y.'yi "uyuşturucu ticareti" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.