Satranç'da Bafra Fen Lisesi ikinci Oldu

Satranç'da Bafra Fen Lisesi ikinci Oldu

Samsun’da 19-21 Şubat tarihleri arasında yapılan 2012-2013 Samsun Okullar Arası Gençler Satranç İl Birinciliği’nde

A+A-

erkeklerde 7.5 puanla Alper Kadir Zor, bayanlarda 5 puanla Özge Gülbahar Soycan birinci olurken, okullarda da 19 puanla İlkadım Anadolu Lisesi birinciliği elde etti. 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan turnuvada her kategoride ilk 4 dereceye giren okullara kupa, sporcularına madalya ve en başarılı 4 bayan sporcuya da madalya verildi. 25 okuldan 109 sporcunun katıldığı turnuvada 8 tur İsviçre sistemini sonucunda dereceye girenler belli oldu. Buna göre, genç erkeklerde 7.5 puanla Alper Kadir Zor birinci, 7 puanla Ozan Özçelik ikinci 6.5 puanla Kubilay Aydoğan üçüncü ve yine 6.5 puanla Zeki Topçu dördüncü olurken, en başarılı bayanlarda ise, 5 puanla Özge Gülbahar Soycan birinci, 4.5 puanla Asiye Dönmez ikinci, yine 4.5 puanla Dila Nur Sezgin üçüncü ve 4 puanla Merve Aydın dördüncü oldu. Okullar arasında da 19 puanla İlkadım Anadolu Lisesi birinci, 18 puanla Bafra Fen Lisesi ikinci, 17.5 puanla İlkadım Köksal Ersayın Anadolu Lisesi üçüncü ve 16.5 puanla İlkadım Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi de dördüncü oldu.
Dereceye girenlere ödüllerini Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü ve Okul Sporları İl Temsilcisi Süleyman Demirtaş, Satranç İl Temsilcisi Serkan Koç, turnuva baş hakemleri, baş hakem yardımcıları verdi.
Turnuvada birinci olanlar mart ayının sonunda yapılacak olan Türkiye şampiyonasında Samsun’u temsil edecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.