SANAT MERKEZİNDE ÇERKES HALK DANSLARI GÖSTERİSİ

SANAT MERKEZİNDE ÇERKES HALK DANSLARI GÖSTERİSİ

Rusya Federasyonu’na bağlı Karatay-Çerkes Özerk Cumhuriyeti’nden gelen dünyaca ünlü 2 halk dansları topluluğu kendilerini izleyen Samsunlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Atakum Sanat Merkezi’nde sahneye çıkan Karatay-Çerkes Devlet Halk Dansları Topluluğu, dünyaca ünlü Mercury (Ateş Çocukları) Grubu ve Elbruz isimli Halk Dansları Grubu ülkelerine ait halk danslarından sundukları gösterileri ile izleyenleri büyülediler.
Geceye Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karatay-Çerkes Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Uali Evgemukov ile çok sayıda Samsunlu katıldı.
Gecede bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karatay-Çerkes Cumhuriyeti’nden gelerek misafirleri olan Kültür Bakanı Evgemukov ve yaklaşık 100 kişiden oluşan dans grubunu Samsun’da konuk etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bize bu güzel akşamı yaşatan değerli konuklarımıza teşekkür ederim. Sayın Bakanın da bu anlamlı gecede burada olması bizi daha da memnun etti. Biz Karatay-Çerkes Cumhuriyeti ile kültürel temelde başlayan iletişimimizi her alanda geliştirmeyi çok isteriz. Biz de seneye buradan halk dansları grupları ile onları ziyaret etmek ve başlayan bu güzel iletişimi daha üst seviyelere çıkarmak için çaba göstereceğiz” dedi.
Konuk Kültür Bakanı Evgemukov da, Türkiye’ye en son 20 yıl önce geldiğini ve şimdi bulunduğu Samsun’u gördüğünde çok şaşırdığını belirterek, “Türkiye çok değişmiş ve gelişmiş. Burada gördüğümüz ilgi ve yaklaşım bizi çok mutlu etti. Rusya Federasyonu Başkanı Sayın Putin, Türkiye Başbakanı Sayın Erdoğan ile en son yaptığı görüşmeden sonra Türkiye ile kültürel ilişkilerin geliştirilmesi yönünde telkinde bulundu. Bugün burada bulunmamızın bir nedeni de bu. Sayın Başkan Yılmaz’a da verdiği önemli katkılar ve yaklaşımı için huzurlarınız da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.