Samsun’un Yeni Stadının Yüzde 82’si Tamam

Samsun’un Yeni Stadının Yüzde 82’si Tamam

Samsun’un Yeni Stadının Yüzde 82’si Tamam

A+A-

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden yeni stadın yüzde 82’lik bölümünün tamamlandığı, 26 Ekim’den sonra çim kaplama işine başlanacağı bildirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan 33 bin 919 kişilik Samsun 19 Mayıs Stadyumu inşaat çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Stadın 2016 yılının Şubat ayına yetiştirilmesi planlanıyor. Statta çim kaplama çalışmalarının 26 Ekim’den sonra başlayacağı belirtildi.
Samsun’a yapılan stadyumun teknik özellikleri hakkında yüklenici firma yetkilileri şu bilgileri verdi:
“Bu statlar hem teknik hem de fiziksel anlamda dünyanın en gelişmiş metotlarıyla yapılıyor. Samsun’a yapılan stadyumumuz 33 bin 919 kişilik olup, en az 300 seyirci kapasiteli VIP ve protokol tribünleri, 4 adet bay, bayan ve engelli soyunma odaları, 4 adet teknik direktör odası, 2 adet hakem odası, UEFA kriterlerine uygun olarak yeterli sayıda bay, bayan ve engelli tuvaletleri bulunacaktır. Ayrıca stadyumumuzda 1 adet sporcu revir odası, 1 adet doping kontrol odası, stadyum yönetimi, UEFA kulüp ağırlama alanı, kurumsal misafir alanı, restoran ve food-court, polis merkezi, sağlık merkezi ve mağazaların yanı sıra çoklu bilet satış gişeleri, basın ve konferans odaları olacak. Otoparklarda ise, açık ve kapalı otopark alanları ve ayrıca VIP, protokol ve otobüs park alanları da yer alacak.”
KOLTUKLAR İÇİN ANKET
Stadyumun 2016 yılının Şubat ayına yetiştirilmeye çalışıldığını belirten yetkililer, “Stadyumumuzun kaba inşaatı tamamlanmış olup, çatısının yüzde 90-95’lik bölümü de tamamlanarak stadyumun genel anlamda yüzde 82 seviyelerine ulaştı. Ekim ayında da stadyumumuza çim kaplanacaktır. Stadyumdaki koltuklar da şekilleri ve tribündeki duruşu bakımından Samsunspor Kulübü tarafından resmi internet sitesinde birkaç örnekleriyle birlikte taraftarları arasında anket yapılacak. Yani taraftarlar stadyumdaki koltukların şekillerini kendileri beğenecekler” bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.